CORONAVIRUS
La Cecot alerta al SEPE que el 32% d’empreses tenen personal en ERTO que encara no ha cobrat
La patronal ha traslladat al SEPE aquesta dada i li demana una solució urgent per la delicada situació en la que es troben una immensa majoria d’aquests treballadors
Amb l'objectiu de conèixer la incidència específica actual que està tenint la Covid-19 en l'activitat empresarial, des de la CECOT es va posar en marxa a finals d’octubre una enquesta destinada a empreses, mitjançant un qüestionari sobre l'impacte que les mesures per reduir la propagació està tenint a la vostra empresa.
L’objectiu del sondeig era obtenir una informació que permeti entendre com està afectant al teixit empresarial i poder continuar elaborant propostes als executius central, autonòmic, així com als consistoris, per minimitzar els efectes del col·lapse econòmic.
De la recollida d’informació, a la majoria de formularis es reflecteix la preocupació per la incertesa en l’evolució de la pandèmia i, sobre tot, per la improvisació legislativa per part dels governants, que consideren que agreuja encara més la ja complexa tasca de prendre decisions en l’organització de les empreses.
A la queixa generalitzada per la manca d’ajuts per la caiguda de l’activitat generada per l’impacte de les mesures preses pels executius es suma la crítica per part de les empreses sobre les moratòries impositives i el fet que la gestió que s’està fent de les polítiques fiscals estan obligant-les a endeutar-se a mig i llarg termini, la qual cosa pot perjudicar-les en el moment de la reactivació global.
Una darrera reflexió comú a la major part de respostes és que la gestió emocional de la situació s’acaba traslladant al clima laboral de les empreses.
Aquest és un punt que la Cecot ha traslladat per escrit al director general del SEPE, Gerardo Gutiérrez i a la Ministra de Treball, Yolanda Díaz, com a conseqüència d’haver detectat que un 32% d’empreses que han presentat ERTO afirmen que a hores d’ara tenen algun treballador o treballadora pendent del cobrament d’una prestació.
A la situació es suma una altra casuística que l’organització empresarial fa explícita al seu escrit al SEPE i amb la que molts treballadors i treballadores s’estan trobant, generant-los una forta indefensió: el cobrament indegut de prestacions, que està generant incertesa i provocant una situació d’angoixa a les persones afectades.
Malgrat el SEPE va anunciar l’apertura de les seves oficines i que s’està donant cita prèvia, en realitat moltes d’elles continuen tancades o bé no donen cita. És fonamental que es restableixi el servei i es faciliti una alternativa per atendre als usuaris en cas de tancament de les oficines.
En l’àmbit laboral, l’enquesta realitzada per la Cecot també projecta un estancament en la contractació per al 2021 entre les empreses associades. En aquest sentit, el 75% d’empreses preveu mantenir la plantilla per al proper any i un 16% preveu reduir-la.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.
Veure Comentaris