la nuu
Coneix totes les ubicacions per a gaudir al màxim de la Nuu
El festival internacional de fotografia tindrà lloc aquest mes d'octubre
Fàbrica Pich Aguilera
L'espai rubinenc acollirà l'exposició de l'artista Marguerite Bornhauser (París,1989) que, amb el seu treball When black is burned presenta un seguit d'imatges poètiques d'una bellesa embriagadora que s'apropen a l'àmbit abstracte. Detalls ampliats, contorns d'ombres profundament negres, textures, reflexos, formes vegetals aïllades i fragments descontextualitzats. Un món oníric on es redueix la diferència entre allò real i allò fictici.
Escardívol
L'edifici de l'Escardívol acollira una doble exposició. Per una part, l'artista libanesa Manal Abu-Shaheen (Beirut, Líban, 1982) ens ensenyarà com les formes de comunicació de l'actual globalització exporten imatges idealitzades d'una cultura a les realitats d'una altra. Occident com el gran colonitzador que imposa el seu estil de vida arreu, el seu ideal de prosperitat i societat. La dicotomia Tradició-Modernitat replica la dicotomia Orient-Occident. El progrés només pot seguir les traces del món capitalista i el sistema liberal. D'altra banda, Bebe Blanco (Amsterdam, Països Baixos, 1995) exposarà A mal tiempo buena cara, una combinació entre imatges de l'autor i documentals per investigar com l'oblit es va convertir en una eina política.
Plaça del Dr. Guardiet
La plaça del centre de Rubí ha estat l'escollida per exposar l'obra L'ésser ser humà és artificial per naturalesa de Paula Anta (Madrid, 1977). La seva sèrie "Khamekaye" està realitzada a la Gran-Côte, una secció del litoral senegalès que abasta uns 150km, des del nord de Dakar fins a la desembocadura del riu Senegal. En aquesta gran superfície de platges i dunes es distingeixen, de tant en tant, unes estructures compostes per branques, plàstics, xarxes de pesca i diferents objectes, elevant-se al bell mig d'aquesta gran extensió.
A més, al mateix carrer de Terrassa també es podrà veure la galería A Folktale From Vietnam: Speeding Motorcycles and Roasted Lemongrass de Gianpolo Arena (Treviso, Itàlia, 1977). El fotògraf italià revisa els espais antropitzats i les seves relacions ambientals durant les seves nombroses visites al Vietnam durant 8 anys.
Plaça Salvador Allende
El fotògraf, dissenyadori editor Calin Kruse (Leipzig, Alemanya, 1981) en el seu treball Natural encounters presenta imatges d'animals salvatges que s'alternen amb paisatges de somni o de malson i detalls de rostres i cossos en primer pla que atrauen un espectador que contempla directament la natura. Aquest passeig pels marges del costat salvatge es concep com un viatge per una muntanya russa a través d'estats i sentiments d'anticipació, ansietat, por, sorpresa, delit i alliberament.
Local de la CGT a la plaça Anselm Clavé
Hiro Tanaka (Tòquio, Japó, 1955) és un fotògraf japonès que fa uns quants anys que viu als Estats Units. Les fotografies del seu treball “hicharron són una col·lecció de retrats, paisatges i natures mortes que capturen la vida quotidiana i els seus viatges pels Estats Units, Europa, Amèrica del Sud i Àsia. Objectes i fragments que combinen l’ordinari amb elements inusuals sota una atmosfera surrealista plena d’humor.
Antiga Estació
Doctora en història, arqueòloga, periodista, fotògrafa i novel·lista, Annemarie Schwarzenbach (Zúric, Suïssa, 1908) és coneguda sobretot per la seva faceta d'escriptora de viatges. El seu treball fotogràfic conforma una gran obra mestra desconeguda. De la mateixa manera que la seva escriptura, les seves imatges en blanc i negre i format quadrat formen part de la seva autobiografia, un diari impersonal, una crònica de viatges plena de ficció.
Edificis de Les Torres a la plaça Nova Estació
La Nuu als Barris. Els rostres de la ciutat." és una intervenció de l’artista Teo Vázquez (Cadis, 1975) als carrers del barri de Les Torres. El rostres de la ciutat és un projecte d’art contextual de situació, intervenció i participació ciutadana que tindrà lloc durant el festival d’enguany. "La Nuu als barris" s’inicia aquest any però amb intenció de ser reproduïda a diferents barris de la ciutat de Rubí. Un per a cada edició. Aquest any comença aquesta experiència al barri de Les Torres .
Biblioteca Mestre Martí Tauler
La biblioteca municipal de Rubí porta les obres de artistes. Per una banda, a la sala d'exposicions, el fotògraf Isaac Flores (Barcelona, 1994) presenta Identitats vàlides, una mostra sobre l'escena queer de Barcelona. Està configurada per imatges que van de l'any 2018 al 2020, centrades en l'art del drag, el transformisme i la dissidència sexual.
Per l'altre, Antonio Luque (Còrdova, 1962) presentarà 426 Anarquistes, un treball sobre la imatge múltiple generada a partir d'arxiu. Les tres sèries que contenen el treball es desenvolupen en diferents ordres. A la primera, en el resultat final no prima cap rostre sobre els altres, creant un rostre nou, familiar. A la segona sèrie, es desenvolupa una imatge cap a una superposició dels individus produint una imatge irreal. I en la tercera, la visió es fa fosca, tornant als paràmetres de la imatge múltiple.
Plaça Nova Estació
L'espai acollirà fins a tres galeries a l'aire lliure. La primera, estarà a càrrec de Mercis Rossetti (Barcelona,1989) que presentarà Amor de llangardaix, una oda a l'amor i al desamor, als cossos que es barregen i desdibuixen els seus límits. A les pells, la suor i els intercanvis. A tot allò que és plaer i que es transforma en dolor per tornar a començar. Als amors poc convencionals, als amants, als examants i a totes aquelles parts del cos que no existeixen sense un altre.
La segona exposició serà per a Lara Gasparotto (Lieja, Bèlgica, 1989) que ens mostrarà el seu projecte Solstices on l'artista desenvolupa un univers íntim capturant moments de dolçor i malenconia. Records convertits en somnis, la narració de les seves imatges pren vida a través de l'atmosfera que surt de la relació entre la llum i el silenci. Llegim les seves imatges com recordem les estacions passades: el lloc i el temps no importen, els moments es converteixen en tendres records d’allò que no hem viscut.
Finalment, l'artista M'Hammed Kilito (Casablanca, Marroc, 1981) presentarà Before it’s gone que, documenta la vida als oasis amb un enfocament en els problemes complexos i multidimensionals de la seva degradació i el seu impacte en els habitants del Marroc amb l'objectiu de cridar l'atenció sobre aquesta situació alertant l'opinió pública, els responsables polítics i les organitzacions interessades mitjançant aquest projecte.
Podeu consultar la programació completa ,així com els tallers disponibles i els horaris, al portal web oficial del festival.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.
Veure Comentaris