CORONAVIRUS
Robin Hat agraeix la feina dels voluntaris que van col·laborar en la distribució de mascaretes
L’empresa rubinenca es trasllada i amplia les instal·lacions
L’empresa rubinenca Robin Hat va ser una dels protagonistes de la pandèmia a Rubí. Quan esclata la crisi sanitària al mes de març i la Covid-19 ja no és un virus llunyà de Wuhan, les mascaretes són una mesura de protecció imprescindible però, desgraciadament, ningú estava preparat per la situació.
Hospitals i residències de gent gran de tot l’Estat anaven molt escassos d’equips de protecció. És llavors quan l’empresa rubinenca, que es dedica a la confecció de barrets quirúrgics de disseny, comença a fabricar mascaretes i bates sanitàries amb l’ajuda de persones voluntàries.
Taxistes, cosidores, transportistes, personal de diferents brigades municipals, tothom es va bolcar per sumar esforços i amb el patró i les teles que proporcionava Robin Hat, es van distribuir més de dos milions i mig de mascaretes a hospitals i residències de tot Espanya.
Cal recordar que al principi de la pandèmia, moltes persones, a falta de res més, es confeccionaven les mascaretes amb teles diverses. Des de Robin Hat expliquen que van haver de contactar amb clíniques dentals que els hi feien el servei d’esterilització i posteriorment van adquirir un sistema de desinfecció de tèxtil perquè les mascaretes fossin aptes i estiguessin certificades segons els estàndards de seguretat sanitària. “Les responsables de les residències venien plorant perquè no tenien res i se’ls hi estaven morint els avis”, recorda Xavier Mas, soci i responsable de la venda online de l'empresa.
A les portes d’acabar aquest 2020, l’empresa ha volgut rendir homenatge a la xarxa de 25.000 voluntaris que es van implicar des del primer moment. Ho han fet aprofitant que es traslladen i amplien les instal·lacions a una nau de Can Rosés.
“Al contrari de les empreses que planifiquen, nosaltres vam pensar en ajudar. És veritat que la marca ha patit una pujada molt forta i ara ens ha tornat amb la confiança de la gent en els nostres productes”, explica Xavi Garrido, cofundador de l'empresa.
D’un coworking a una nau de Can Rosés
Tal com expliquen els dos socis, Robin Hat va començar en un espai de coworking que se’ls hi va fer petit. D’allà van passar a un local prop de l’avinguda Estatut i ara s’han traslladat a una nau de Can Rosés, a l’avinguda de les Olimpíades, de 190 metres quadrats.
Actualment l’empresa, amb presència en 16 països i centrada en l'e-commerce, continua venent mascaretes, barrets de quiròfan i bates sanitàries. “Els creixements que fem som molt sostenibles (...) hem contractat gent segons han aparegut les necessitats. De fet vam contractar una de les voluntàries que es va oferir a ajudar-nos”, explica Garrido, qui afegeix que de moment l’empresa dóna feina a 10 persones.
Però, què passarà quan acabi el boom de les mascaretes si la vacuna funciona? Xavier Mas assegura que el que volen és que tot torni a la normalitat. "Nosaltres ja teníem un negoci muntat, que volem seguir explotant i tenim dos o tres projectes més que volem tirar endavant. Si només hagués estat per les mascaretes no hauríem fet aquest pas de traslladar-nos".
Garrido avança que Robin Cam, un barret de quiròfan que pugui gravar cirurgies, és el nou projecte de Robin Hat que ja es troba en procés de desenvolupament
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.