ECONOMIA
Vicente Torns Group celebra 100 anys a Rubí
Durant l'acte de celebració, l'empresa ha presentat la nova planta de reciclatge de coure que està construint a Rubí
El dijous 12 de desembre va tenir lloc l’acte de celebració del centenari de l’empresa rubinenca Vicente Torns, empresa familiar catalana de tercera generació. Durant l'acte de celebració, la companyia va presentar la nova planta de reciclatge de coure que està construint a Rubí.
L’esdeveniment va comptar amb l’assistència de clients del grup a tot Europa, i autoritats com l'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, o Ramón Talamàs, President de la Cambra de Comerç de Terrassa.
L'empresa va ser creada fa 100 anys per Vicente Torns “avi” com a taller de recuperació de coure i posterior enrotllat de fils amb cotó. Va ser la segona generació qui va donar la transformació industrial del Grup, i ha estat la tercera la que s'ha centrat en la diversificació de la gamma de productes i la internacionalització.
Avui Vicente Torns Group té empreses a Espanya, França, Eslovàquia, Itàlia, el Marroc i a l'Índia, i compta amb més de 800 persones treballant. També té importants projectes de creixement a curt termini, amb els quals el grup espera superar els 500 milions d'euros de facturació.
Visita a la fàbrica de Vicente Torns. FOTO: Cedida/Vicente Torns Grup
Nova planta de producció de coure verd
La construcció d'aquesta nova planta de producció a Rubí es destinarà al reciclatge de minvaments/rebutjo de coure, i per tant a la producció del que es coneix com a coure verd (green cooper).
Aquesta nova planta, que està previst que entri en funcionament a mitjan 2025, ha suposat per al grup una inversió de més de 10 milions d'euros. Té una superfície de 5.140m2, dels quals la meitat es destinaran a usos industrials, i permetran en una primera fase produir 6.000 tones anuals de coure verd, que s'ampliaran amb la incorporació de més maquinària en una segona fase, fins a les 12.000 tones anuals.
Què és el coure verd?
El coure verd o green cooper, és la matèria primera que s'obté de la ferralla de coure. El refós i recuperació d'aquest material suposa una menor petjada de CO₂ en comparació amb l'extracció del mineral i un estalvi energètic d'entre el 15 i el 20%. A més, per al seu reciclatge Vicente Torns utilitzarà forns elèctrics amb tecnologia que no genera gasos addicionals per al medi ambient.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.
Veure Comentaris