Bona actuació de la Rubinenca al Campionat d'Espanya d'Equips de Segona Divisió. FOTO: Associació d'Escacs la Rubinenca

ESCACS

Bona actuació de la Rubinenca al Campionat d'Espanya d'Equips de Segona Divisió

L'associació d'Escacs la Rubinenca va desplaçar-se fins a Linares per disputar la competició

El primer equip de l'Associació d'Escacs Rubinenca va participar a Linares, de l'11 al 16 d'agost, en el Campionat d'Espanya d'Equips de Segona Divisió. La valoració de la seva participació en la competició ha estat positiva després que amb 8 punts de 14 possibles l'equip es situés empatat amb sis equips més, en els llocs 19 a 25 de la classificació final.

L'equip estava format per MI Jonathan Cruz (2326), MI Filemón Cruz (2249), el jove de 15 anys Màxim Anguera (2211), Enric Barba (1942), Quim Cortés (1912) i Esther Fresneda (1623) com a representació femenina. En els Campionats d'Espanya d'equips és obligatòria la presència en cada matx d'una jugadora per cada equip.

Amb una calor asfixiant a Linares, el torneig es va desenvolupar en el famós hotel Aníbal, on durant molts anys es va fer el conegut torneig de Linares, on participaven en cada edició els millors jugadors del món. Kasparov, Karpov, Anand, Topalov, Krámnik, Spasski, tots ells campions del món, van guanyar algun any el torneig.

L'equip de la Rubinenca al Campionst d'Espanya. FOTO: Associació d'Escacs la Rubinenca

Dues sales acollien el torneig, perfectament preparades i climatitzades, amb l'afegit que l'organització proporcionava ampolles d'aigua per a tots els participants. Sobre un total de 58 equips, l'equip de Rubí ocupava el lloc 33 del rànquing inicial.

En les set rondes disputades, la Rubinenca va perdre davant Diagonal Alcorcón (1-4) i Aumentur la Zubia B (3,5-1,5). Va guanyar a la Federació Esp. Deportes Ciegos (1-4), l'Ajedrez Móstoles (2-3) i FCC Medio Ambiente Benalmádena B (3,5-1,5) i va empatar amb el Circulo Ferrolan de Xadrez (2,5-2,5) i el Casal del Ajedrez de Sevilla (2,5-2,5).

Pel que fa als resultats individuals, MI Jonathan Cruz va aconseguir 5 punts de 7 possibles, MI Filemón Cruz va obtenir 3,5 de 5, Màxim Anguera va fer 3 de 6, Enric Barba, va aconseguir 2,5 de 6, Quim Cortés va guanyar 2 de 4 i Esther Fresneda, 2 de 7.