L'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, durant una roda de premsa. FOTO: Ajuntament de Rubí - Localpres

CUAP

Ana María Martínez: “Necessitem d’una vegada per totes la posada en marxa d’un hospital públic”

L’alcaldessa de Rubí fa una valoració de la posada en marxa del nou centre d’urgències 24 hores de la ciutat

Aquest divendres, l’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ha fet una valoració de la posada en marxa del centre d’urgències d’atenció primària (CUAP) les 24 h del dia al mateix edifici del CAP Mútua Terrassa. 

Per a la primera edil del PSC, aquest CUAP és un servei bàsic que la ciutat reclamava. “No és una mala notícia però té un to agredolç”, ha dit Martínez, qui ha titllat el nou servei de “pegat” i ha afegit que “mai acabarem de dir que estem del tot satisfets fins que la ciutat no tingui l’hospital que es mereix (...) La ciutat amb el CUAP no passa pàgina”.

Segons Martínez, amb aquest nou CUAP es guanyen alguns serveis nous, com una ampliació horària de l’atenció de les urgències, més boxes d’observació o atenció domiciliària continuada. Tot i aquesta valoració positiva, considera que la ciutat ha de tenir un servei d’urgències pediàtriques, una llarga reivindicació ciutadana, i no pot perdre l’especialitat de traumatologia.

En aquest sentit, l’alcaldessa ha reiterat que la ciutat de Rubí, amb prop de 80.000 habitants, necessita un hospital i el nou CUAP el que faria ser completar aquest servei assistencial, tenint en compte que actualment qualsevol rubinenc que hagi d’anar a un hospital públic ha de desplaçar-se fins a Terrassa.

“Som una de les poques ciutats de Catalunya que no tenim un hospital, és un greuge comparatiu”, i ha afegit que un municipi de la mida de Rubí “no pot tenir serveis d’una ciutat quatre vegades més petita (...) Necessitem d’una vegada per totes fer possible la posada en marxa d’un hospital de referència públic”.  

Aquest és un dels motius pels quals ha demanat una reunió amb l’actual conseller de Salut, Josep Maria Argimon. “Des de la visita de Comín, no hem tingut possibilitat de parlar amb cap màxim responsable perquè escolti la nostra reivindicació”.

Segons l’alcaldessa, la construcció de l’hospital de Rubí, que també hauria de donar servei a la població de Sant Cugat i Castellbisbal, va quedar en un calaix amb l’entrada d’Artur Mas al govern de la Generalitat en el 2010.

Fins aquell moment “hi havia un projecte real, que té espai i nom, i és l’hospital Vicente Ferrer”. Tot i això, reconeix que amb la socialista Marina Geli com a consellera de Salut en les dues legislatures anteriors van ser “lents” i haurien d’haver actuat abans per tirar el projecte endavant.

Després, amb la tornada al govern de Convergència i Unió “ens tracten com a adversaris polítics” assegura Martínez, qui afegeix que la Generalitat té a la seva disposició els terrenys per a construir un hospital a Rubí des del 2006.

Reivindicacions de Rubí Sanitat i ampliació del CAP Anton de Borja

Respecte a les reivindicacions del Moviment Pensionista i Rubí Sanitat, l’alcaldessa ha manifestat que es posen a disposició de les dues plataformes ciutadanes per treballar conjuntament. Ambdues entitats han expressat en diverses ocasions la seva oposició a què sigui Mútua Terrassa l’empresa proveïdora dels serveis del nou CUAP i han exigit al CatSalut que la seva gestió sigui totalment pública.

Més info: Rubí Sanitat i el Moviment pensionista reclamen que es compleixi la moció de Mútua Terrassa

Pel que fa a la gestió de Mútua Terrassa, Ana María Martínez ha dit que no entrarà en aquesta qüestió. “Demanarem un servei sanitari i de qualitat. La relació amb el proveïdor l’ha de tenir la conselleria de Salut”, i ha afegit que la falta de metges especialistes en els centres de primària catalans també és competència del Departament.

Amb Anna Aran, gerent de la regió metropolitana nord de Salut, Ana María Martínez ha manifestat que hi ha “un contacte constant i interlocució fluida però no depèn de la gerent la decisió de construir un hospital a la ciutat. Respecte al servei de traumatologia hem parlat perquè es recondueixi i no es perdi”.

Tanmateix, l’alcaldessa de la ciutat s’ha referit a l’ampliació del CAP Anton de Borja, una altra reivindicació històrica, per a la qual la ciutat ja hauria realitzat tots els tràmits urbanístics necessaris per a iniciar les obres. “Fins que no ho veiem recordarem que això és necessari i imprescindible perquè la ciutadania estigui ben atesa en l’atenció primària”. 

Crítiques al govern de la Generalitat

L’alcaldessa també ha carregat contra el govern de la Generalitat, a qui atribueix que posa a Rubí a la cua per no ser del mateix color polític, no només per la falta d’un hospital a la ciutat, sinó també per la manca d’una segona estació de Ferrocarrils, o la promesa d’un nou edifici judicial a Cova Solera que no ha arribat mai.  

Pel que fa a la construcció d’una parada de Ferrocarrils al passeig de La Llana, Martínez ha reiterat que és “necessària” i ha avançat que s’ha demanat una reunió amb Marta Subirà, presidenta de l’empresa ferroviària i qui recentment ha descartat una segona estació a la ciutat en els pròxims cinc anys. A aquesta reunió està previst assistir juntament amb la Cecot, patronal també partidària d’aquesta segona estació.

Més info: Subirà (FGC): "En aquests pròxims cinc anys no està sobre la taula una segona estació a Rubí"

Per últim, i referint-se a les crítiques d’altres partits municipals per la relació entre l’Ajuntament de Rubí i el govern català, ha dit que “la Generalitat ha de governar per a tots els catalans i catalanes, no només per als seus. I els portaveus del plenari que diuen que no fem prou que ens acompanyin i que es posin al costat de l’alcaldessa”.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.

Veure Comentaris