PLE MUNICIPAL
L’AUP proposa realitzar audiències públiques entre l’Ajuntament i la ciutadania
Per debatre qüestions concretes o temes que generin preocupació, com els pisos dotacionals de Sant Jordi Parc
L’Alternativa d’Unitat Popular ha anunciat que proposarà una moció en el ple municipal d’aquest mes de juny per a la realització d’audiències públiques de forma regular, almenys bimensual, amb l’objectiu de debatre els pressupostos, temes conflictius o qüestions relacionades amb els barris, i que es facin de forma descentralitzada, en diferents equipaments de la ciutat en funció del tema a tractar.
“Les audiències públiques són un format de trobada entre la ciutadania i l’Ajuntament que permet que la ciutadania pugui ésser informada de forma directa i oberta o presentar i debatre propostes amb les responsables del govern en relació a les diverses polítiques públiques i, si s’escau, també amb personal tècnic”, han explicat a través d’un comunicat.
Segons el grup municipal, a moltes ciutats es realitzen de forma regular, ja sigui per a debatre els pressupostos, qüestions del ple municipal, temes conflictius o qüestions relacionades amb els barris. “Podria haver estat una bona eina, per exemple, per a utilitzar abans que esclatés el conflicte a Sant Jordi Parc i Can Fatjó arran dels nous pisos dotacionals que farà l’Ajuntament”, opinen des de l’AUP.
Des l’AUP recorden que, arran de la Covid-19 s’han suspès els plens presencials i no hi ha, a hores d’ara, cap alternativa per a l’espai de precs i preguntes de la ciutadania. “Les audiències públiques són, en definitiva, una eina bàsica per a un funcionament més democràtic dels ajuntaments (...) A Rubí, estan ja regulades en el Reglament de Participació vigent, al seu article 39, però no es duen a terme”, expliquen.
Creuen que d’aquesta manera es facilitaria la resolució de conflictes, la canalització de les demandes veïnals, “i redueix la desafecció democràtica”. A més, des de l’Alternativa d’Unitat Popular demanen que les audiències tinguin acta pública i permetre a ciutadania i entitats fer arribar preguntes i propostes amb antelació, perquè puguin ser respostes durant l’audiència. “Poden tenir actes associades a les audiències, de manera que els precs i preguntes fets, i les seves respostes, siguin públics (cosa que no passa amb el format actual de precs i preguntes)”
També sol·liciten que, mentre els plens municipals continuïn sent telemàtics, es permeti a la ciutadania enviar preguntes prèviament per correu electrònic per a ser respostes durant l’audiència o el ple.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.
Veure Comentaris