Línies d'alta tensió a la zona de Can Balasc, al terme municipal de Rubí. FOTO: NHS

PLE MUNICIPAL

Rebuig a la instal·lació de noves línies d'alta tensió a Rubí

Declaració institucional del ple de l'Ajuntament de Rubí contra noves torres d'alta tensió a la ciutat

Aquest dijous 28 d'octubre s'ha celebrat el primer ple municipal presencial després d'un any i mig de pandèmia. A la sala de plens només han assistit els portaveus de les diferents formacions polítiques i alguns dels seus regidors. A l'inici de la sessió s'ha realitzat una declaració institucional del ple municipal per mostrar el rebuig a la instal·lació de noves línies d'alta tensió al municipi de Rubí. 

El text recorda que a Rubí ja hi ha fins a 11 línies d’alta i mitja tensió i dues estacions transformadores d'electricitat. "Tot plegat conforma un greu problema d’ocupació del territori", s'explica en la declaració, donat que el centenar de torres ja existents ocupen part del medi natural, sol industrial i urbà de la ciutat.

A aquesta greu situació de partida s’afegeixen ara noves amenaces en forma de projectes de línies d’alta tensió lligade a noves macroplantes privades de producció d’energia renovable, com la de l'empresa Forestalia Renovables, que projecta una nova línia de molt alta tensió (MAT) des del Segrià fins a Rubí. 

Més info: Projecten una línia d'alta tensió des del Segrià fins a Rubí

El ple de Rubí ha recordat que es tracta d’una d’una iniciativa privada i l'ús extensiu del territori al servei d’interessos de tercers ha de fer-se sempre amb l’acord dels municipis afectats i de la mà de compensacions suficients, "no només als propietaris privats dels terrenys sinó a les esmentades administracions en relació a les afectacions de bens comuns com és el medi natural".

Més info: S'aproven els pressupostos municipals de 2022 entre retrets i acusacions

Donat la greu amenaça sobre el medi ambient, l’activitat i la salut de les persones que comporta aquests nous traçats de línies d’alta o molt alta tensió, l’Ajuntament de Rubí ha anunciat que es personarà quan comenci el període d’exposició pública i al·legacions, i traslladarà el seu posicionament a la Generalitat de Catalunya, com a administració competent. Minut de silenci al primer ple presencial després de la Covid-19 per les dones assassinades per la violència masclista.

El ple de l'Ajuntament també ha realitzat una declaració institucional de suport i solidaritat amb totes les persones afectades pel volcà de La Palma i ha instat al Govern de la Generalitat a posar-se a disposició de les autoritats canàries per a tot allò que des de Catalunya es pugui oferir per pal·liar els efectes devastadors de l’erupció volcànica i ajudar a recuperar els espais de vida per aquelles persones que han patit directament les seves conseqüències. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.

Veure Comentaris