Les 5 entrevistes més llegides de l'any. Foto: Ajuntament de Rubí

ENTREVISTES

Les 5 entrevistes més llegides de l'any

Repassem les històries de rubinencs i altres vallesans que més han interessat en els últims mesos

Rubí és una ciutat que està plena de personalitats i històries que inspiren. Molts dels nostres veïns contribueixen a fer un municipi més participatiu i promouen a la xarxa de cooperació entre tots els rubinencs. Des del TOT Rubí, ens agrada donar veu a aquestes personalitats i a altres de la comarca que posen la seva voluntat a fer una Rubí millor. Les 5 entrevistes que més s'han llegit des de l'1 de gener de 2024 són:

1. Enric Xercavins: "El més important és el fet que tota una família ha anat mantenint aquest espai"

Des del TOT Rubí vam poder parlar amb l'Enric Xercavins, el propietari del mas de Can Xercavins i un dels membres de la família que millor coneix la història dels seus avantpassats i de la ciutat. L'Enric, encara i néixer amb el cognom Ambròs, parla amb una gran passió i dedicació sobre l'entorn natural que envolta a la masia, de la família Xercavins i com ha contribuït al manteniment d'aquesta zona separada del centre per la riera. Ens endinsem en el passat del nostre municipi i de Can Xercavins que, sens dubte, no deixa a cap indiferent.

El mas de Can Xercavins està situat a la banda de ponent de Rubí. Foto: Pablo Sánchez-Montañés

Més info: Enric Xercavins: "El més important és el fet que tota una família ha anat mantenint aquest espai"

 

Ada Parellada:“Cada vegada que poses una taronja en un cistell estàs fent un acte polític”

Nascuda a Granollers i filla d'una família amb una llarga trajectòria culinària a la seva esquena, l'Ada Parellada (1967) és una de les figures més mediàtiques i carismàtiques de la gastronomia catalana actual. Des de fa més de trenta anys regenta el seu restaurant Semproniana, a Barcelona, des d'on defensa la recuperació de la tradició culinària de tota la vida, sempre amb la visió de sostenibilitat en el centre.

Ada Parellada fa més de trenta anys regenta el seu restaurant Semproniana, a Barcelona, des d'on defensa la recuperació de la tradició culinària de tota la vida FOTO: Bernat Millet

Més info: Ada Parellada:“Cada vegada que poses una taronja en un cistell estàs fent un acte polític”

 

Albert Bessols: "Des de La Tafanera del Pàmpol fem poble"

La Tafanera del Pàmpol és una vermuteria que va néixer l'any 2022 i que va portar al municipi una idea completament innovadora de negoci. Es va fer al bar històric de El Pàmpol, el més antic de la ciutat segons indiquen el registres, i situat al passeig Pau Claris 1. Amb la barreja de les propostes del s.XXI i la conservació d'un dels signes més representatius de la ciutat, s'ha aconseguit fer un lloc d'oci i gastronòmic sense precedents. Gràcies a tot això i la qualitat dels seus productes, els seus creadors han arribat a situar a La Tafanera com la millor segona vermuteria de Catalunya en 2024, i entre les 5 finalistes del territori per segon any consecutiu en els premis Vinari. 

La Tafanera del Pàmpol és una vermuteria que va néixer l'any 2022 i que va portar al municipi una idea completament innovadora de negoci. Foto: Pablo Sánchez-Montañés

Més info: Albert Bessols: "Des de La Tafanera del Pàmpol fem poble"

 

Recoder: "Rubí té un percentatge de persones immigrades en situació de vulnerabilitat molt gran"

Des del juliol del 2023, Lluís Recoder, el que fou alcalde de Sant Cugat entre el 1999 i el 2010, ha substituït Lluís Carreras com a president de la Creu Roja Sant Cugat-Rubí-Valldoreix. L’entitat ha celebrat 100 anys i clou el centenari el divendres 24 de maig amb un concert al Teatre-Auditori. L’Orquestra Simfònica Sant Cugat i la Societat Coral la Lira interpretaran Harmonies per a la humanitat sota la direcció de Josep Ferré i amb Sandro Gegechkori al piano.

Lluís Recoder és el president de Creu Roja. FOTO: Bernat Millet (TOT Sant Cugat).

Més info: Recoder: "Rubí té un percentatge de persones immigrades en situació de vulnerabilitat molt gran"

 

Esther Miguel (El Bullidor): "La gent ve al nostre local buscant el seu moment de desconnexió"

El Cafè Restaurant El Bullidor fa 27 any que va obrir les portes al carrer del Dr. Gimbernat, 7 de Rubí. Tot va començar amb el somni de tota una vida de la mare de l'Esther Miguel, la Francisca Romero, que l'any 1997 amb 50 anys va fer possible el seu desig de tenir un negoci propi. Tot i que eren de Barcelona, venien cada dia ben d'hora a Rubí per aixecar la persiana i marxaven ben tard, fins que finalment van decidir venir a Rubí per viure-hi.

Esther Miguel, propietaria de El Bullidor. FOTO: Estela Luengo

Més info: Esther Miguel (El Bullidor): "La gent ve al nostre local buscant el seu moment de desconnexió"

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.

Veure Comentaris