COMERÇ
Aluju Cansaladers abaixa la persiana després de més de 140 anys a Rubí
Aquest comerç històric i centenari de la ciutat obrirà per última vegada el 16 d'octubre
La cansaladeria Aluju, històric comerç de Rubí situat en ple centre, a l'avinguda Barcelona, diu adeu i abaixa la persiana per sempre després de 144 anys d'història a la ciutat. L'últim dia que la ciutadania podrà gaudir dels seus productes i menjars preparats casolans serà el 16 d'octubre.
Fa dos anys que van penjar el cartell d'"es traspassa", però en el seu moment, la propietària i cinquena generació al capdavant del negoci Nuria Aluju, va dir en una entrevista al TOT que no tancaria fins que no hi hagués un successor de la botiga. Dos anys després, però, Aluju ens explica que tot i que han vingut moltes persones interessades, no hi ha hagut sort.
Núrua Aluju a l'aparador de la botiga. FOTO: Estela Luengo
Massa càrrega de feina i voler emprendre diferents projectes personals és el que ha portat la seva propietària a prendre aquesta decisió: "Al final prenc una decisió per mi, m'estic emmalaltint per la càrrega de feina, hi ha un pas entre la salut i la malaltia". A més, Aluju fa 9 anys que compagina la botiga amb una feina a les tardes de teràpia emocional, una feina que li permet viatjar i que realment l'apassiona. "M'hauria encantat que se l'hagués quedat algú... però no ha pogut ser, ha estat una decisió molt meditada", afegeix.
El negoci familiar va començar la seva història el 1880 sota el nom de Cansaladeries Segura i el 2022 la botiga va ser guardonada per la seva trajectòria centenària durant la Nit del Comerç.
Història
El local inicial de la cansaladeria estava al carrer Santa Maria, i d'allà es van traslladar a la plaça del Dr. Guardiet. Quan va obrir el mercat nou de Cal Gerrer van posar dues parades, tot i que ara només n'hi ha una, i després la botiga de l'avinguda de Barcelona.
Abans l'escorxador estava al mateix Rubí, però d'ençà que el van tancar s'han anat nodrint majoritàriament de carn procedent del Berguedà i Barcelona. Al principi van néixer com a botiguers perquè les carns, com no hi havia càmeres, no es podien manipular, i no va ser fins a l'aparició del marbre que van començar a poder-la conservar.
Façana de la botiga Aluju, a l'avinguda de Barcelona. FOTO: NHS
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.