ENTREVISTA
Arantxa Moreno: "Que ens obrin ja i ens deixin treballar una mica"
Rubinenca i experta en zumba, l’Arantxa recorda la importància de l’esport per a la salut física i mental, i com les restriccions han afectat als gimnasos
L’Arantxa Moreno té 31 anys i és rubinenca de tota la vida. Professional de l’esport, té una legió de seguidors a Youtube i Instagram. El seu ganxo per aconseguir milers de visualitzacions és el ritme i passió que li posa a les seves classes de zumba.
Formada en activitats dirigides, l’Arantxa ens explica que quan va esclatar la revolució del zumba ella va tenir clar que allò era el que li agradava. També ens avança quins són els seus projectes de futur i com les restriccions han afectat al seu sector, el dels gimnasos.
Arantxa, com has arribat fins aquí?
Sempre he treballat en activitats dirigides, tot i que actualment porto la coordinació esportiva d’un centre de Sant Cugat, i zumba em permet donar les meves classes.
Els teus vídeos a Youtube tenen milers de visualitzacions i comptes amb molts seguidors a Instagram. Com ho has aconseguit?
He de dir que quan xafardejo per internet posa que sempre hi ha unes hores en les quals és millor publicar perquè està tot molt estudiat. Però et diré la veritat absoluta, jo mai miro això. Publico el que em ve de gust quan em ve de gust. Intento transmetre un mode de vida sa i optimista, i més en els temps que corren ara. Ha estat constància, sobretot a Youtube. A més, és gent de qualitat, que ve als esdeveniments i amb la que em comunico.
Certament, ara hi ha qui paga a empreses i apps per inflar les xarxes de seguidors que no són reals.
Això sempre es pot veure i és molt senzill perquè els seguidors i els likes han d’anar lligats. Per exemple, si tens un milió de seguidors però després només tens 100 likes, és senyal que els teus seguidors no són nets o que has pagat per tenir-los. En el meu cas, no és res monetari, és per oci i perquè em flipa fer vídeos i que la gent balli amb mi.
Hi ha hagut un boom de zumba. Per què agrada tant?
El millor és que el pot practicar qualsevol persona, des d’un adolescent fins a una persona gran. Hi ha diferents estils i classes de zumba. Jo faig el bàsic però hi ha zumba per fer en una cadira o el gold, per a gent gran. El que jo faig és a la meva manera, molt intens, per suar molt. Arriba perquè balles amb música molt animada. Químicament, mentre balles el cervell segrega unes substàncies de la felicitat, és impossible estar ballant trist. Si t’agrada ballar és estrany que no t’agradi una sessió de zumba.
Com has viscut el temps de pandèmia?
Vaig créixer molt en seguidors en el primer confinament. Va ser sense voler. Estava a casa meva i vaig pensar que havia de fer alguna cosa. Llavors vaig començar a donar classes per instagram gratuïtes. Va ser la meva via d’escapament.
En els tres confinaments que he tingut, perquè als gimnasos ens han tancat tres vegades, ja directament em preparo la meva cartelleria amb les classes que faré. Ho he viscut com tothom, intentant estar molt positiva però ara he de confessar que estic molt cansada i no paro de treballar el meu estat d’ànim. Que ens obrin ja i ens deixin treballar una mica.
Respecte a això que comentes, s’ha demanat que l’esport es consideri una activitat essencial. Creus que ha de ser així?
Per descomptat. No té cap sentit que estigui a casa meva i després vagi a l’estanc i tingui gent fins a l’altra punta. A més, ens han limitat molt. He estat treballant en una sala on hi caben 30 persones amb només sis i mascareta, amb tot obert. Hem fet tot el que ens han dit i després ens han tancat. Em sembla una injustícia com una casa.
Hi ha molts sectors perjudicats però en el cas dels gimnasos, que és el meu, és una insensatesa perquè estàs traient salut física però també mental. El gimnàs en si també et permet agafar pes i enfortir la musculatura, les garrafes d’aigua ja no fan gràcia ni volem cuinar més. Ens hem de moure, amb precaució. Els gimnasos fan olor de lleixiu, es neteja, tothom està separat i es controla l’aforament... Però no pot ser que et diguin com s’han de fer les coses i encara i així et tanquin.
Arantxa, una de les classes que faràs la setmana vinent servirà com a donació per a l’Associació d’Ajuda Veïnal de Rubí (ASAV). Com arribes a aquesta col·laboració?
Doncs a través de les xarxes socials. Ja em van contactar una primera vegada per unes polseres solidàries que feien. Considero que ASAV fa una labor genial. És el que tenen les xarxes socials, gràcies a elles hem organitzat aquesta sessió de ball.
A les teves xarxes apareixen vídeos molt treballats. Com encares el teu futur un cop passi una mica la pandèmia?
Tinc molt bons amics i en concret, dos d’ells es dediquen al sector audiovisual i sempre m’han ajudat molt. Al final no puc anar amb el meu mòbil i que surtin aquests vídeos. Hem gravat amb un dron i hem anat aquí i allà. Sempre cal tenir gent bona al teu costat que t’ajudi. He après molt de vídeos, intento que siguin molt visuals tot i que de vegades se me’n va una mica i sembla més un videoclip (entre riures).
Ara estic ficada en un nou projecte en el qual gravaré la meva pròpia plataforma, que es dirà ‘Baila con Arantxa Moreno’ i serà com el que faig a Youtube però més estructurat, no tan obert, amb un mòdic preu. Estic amb tot això en ment i amb moltes ganes.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.
Veure Comentaris