Aparador de la botiga on treballaba el Hafiz, aquest dimarts al migdia. FOTO: NHS

SOCIETAT

Espelmes, flors i escrits per recordar a Hafiz

Aquest divendres es compliran dues setmanes de l’assassinat del comerciant rubinenc

Ja ha passat més d’una de setmana de la fatídica nit de divendres 8 d’octubre, quan en Hafiz va ser assassinat mentre intentava evitar que li robessin una ampolla de rom de la botiga on treballava, a la plaça Onze de Setembre.

Més info: Els Mossos detenen dues persones per l'assassinat del comerciant de Rubí

El botiguer va perseguir els lladres pel carrer Magí Ramentol en direcció al Mercat i, en atrapar-los, va rebre diverses ganivetades al pit i al coll. Després va tornar dessagnant-se cap a la botiga, on no es va poder fer res per salvar-li la vida.

Des d’aleshores, el One Stop Supermercats no ha tornat a aixecar la persiana i l’aparador s’ha omplert d’espelmes, flors i escrits dels veïns de Rubí. Una barreja de dolor, commoció i indignació encara pesa en l’ambient.  

D’origen pakistanès, Shahbaz Shahbaz era conegut per tothom com Hafiz. Tenia 35 anys i treballava en la botiga d’alimentació de la ciutat, propietat del seu oncle. Sense fills, ho estava preparant tot perquè la seva dona vingués també a Rubí, on ell ja feia més de 8 anys que hi vivia.

El seu cosí el descriu com una persona amable i sempre disposada a donar un cop de mà a amics i familiars. Explica al TOT Rubí que se li farà un funeral en el seu país d’origen pròximament i tota la família espera justícia.

El drama dels immigrants que s’amaga darrere la història del Hafiz

D’altra banda, Syed Sheraz, coordinador de la Federació Catalana Pakistanesa, explica que la història del Hafiz amaga el drama de moltes persones immigrants que lluiten per residir legalment a Espanya.

Segons el seu compatriota, en Hazif havia deixat als seus pares al Pakistan per començar una nova vida treballant a Rubí. Després de molts anys tramitant els papers i permisos de residència, va poder tornar al seu país d’origen només per un mes.

Durant la seva estança es va casar i de seguida va tornar a Rubí, on també tenia la intenció de portar la seva dona. Tot i que volia tornar a visitar els seus pares i la seva esposa, la pandèmia i les restriccions van endarrerir els seus plans. Ara, un gir dramàtic de la història ho farà impossible.

Per al Syed, aquesta és la “típica història” dels immigrants que treballen i es busquen la vida però no poden tornar al seu país d’origen i veure la seva família durant anys perquè no compten amb una targeta de residència. Ell mateix explica el seu cas. Va marxar de Pakistan deixant enrere un fill de tres mesos que no va tornar a veure fins que ja havia complert sis anys i ell tenia el primer permís de residència. “És un trauma familiar i també de la societat”.

Respecte a la repatriació del cos d’en Hafiz, tot i que esperaven que per burocràcia trigaria dos mesos en arribar als seus familiars, en Syed titlla de “miracle” el seu trasllat en només una setmana, després de la preceptiva autòpsia.

El coordinador de la Federació Catalana Pakistanesa també explica que el cònsol del seu país va ser rebut per l'alcaldessa de Rubí i representants institucionals el passat dimarts 12 d'octubre, encara que a la comunitat pakistanesa li hagués agradat que la bandera de l'Ajuntament de Rubí estigués a mig pal des del dia abans, quan es va produir una manifestació ciutadana

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.

Veure Comentaris