La Plaça Salvador Allende amb la bandera LGTBI pintada al terra

ASSETJAMENT ESCOLAR

Ester (mare de l’Alan): “És brutal el bullying que es fa avui en dia i el poc que se’n parla”

La mare del jove rubinenc ha estat entrevistada a RAC-1 aquest dilluns amb motiu del Dia Mundial contra l’Assetjament Escolar

El rubinenc Alan Montoliu s’ha convertit en un símbol de la lluita contra el bullying i la transfòbia. El jove, que es va convertir en el primer menor de Catalunya que feia el trànsit de noia a noi, patia assetjament escolar i es va treure la vida quan només tenia 17 anys. Des d’aleshores, l’Ester, mare de l’Alan, no ha parat de divulgar la causa per evitar que altres joves passin per la mateixa situació.

Aquest dilluns 2 de maig, i coincidint amb el Dia Mundial contra l’Assetjament Escolar, l’Ester ha estat entrevistada a RAC-1, i ha explicat que ha trobat escrits del jove “amb quantitat de bestieses que li van arribar fer”, i ha descobert que li feien bulliyng quan ja era l’Alan, però també anys enrere.

En aquest sentit, l’Ester ha assegurat que “és brutal el bullying que es fa avui en dia i el poc que se’n parla, i la quantitat de gent que el pateix i no ho expliquen per por del què diran o el que faran. El cas de l’Alan no és únic, hi ha molts alans a la vida”.

Més info: Ester, mare de l'Alan Montoliu: "Al meu fill li van fer massa mal"

Juntament amb l’Ester estava en Ramón Boldú, qui recull la història de l’Alan en un nou còmic que estarà disponible el pròxim 12 de maig, sota el títol: ‘Bat Alan, Biografia d’un assassinat social’, de l’editorial Astiberri. El títol està relacionat amb el Batman, un heroi que li encantava a l’Alan, segons explica la seva mare.

L’autor, a través d’aquesta novel·la gràfica, pretén conscienciar i servir d’ajuda per evitar que se li faci la vida impossible a persones diferents, fins al punt que pensin en suïcidar-se.

“L’Alan tenia humor, era molt positiu, la gent no s’esperava el que li passava, no volia machacar als altres amb els seus problemes, s’ho quedava per a ell tot, i he volgut reflectir les seves maneres de fer i el seu positivisme malgrat tot el que li passava”, ha explicat Boldú a RAC-1.

Es pot accedir a l’entrevista completa aquí.  

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.

Veure Comentaris