Nova programació familiar de l'Efecte E. FOTO: Ajuntament de Rubí-Localpres

SOCIETAT

Formacions per a famílies sobre assetjament escolar i TDAH a la nova programació de l’Efecte E

La programació inclou tant activitats culturals i d’oci per a nens i nenes com formacions vàries per a famílies

L’Efecte E inclou propostes culturals i educatives de la ciutat pensades per a nens i nenes i també formacions sobre temes que tenen a veure amb l’educació adreçades a les famílies. Durant l’últim trimestre del curs 2024-2025, les famílies podran aprendre sobre neurociència, lectura en veu alta, assetjament escolar i com acompanyar infants i joves diagnosticats de trastorn per dèficit d’atenció amb hiperactivitat.

El cicle de formacions per a famílies comença el dimarts 22 d’abril (17.30 h) amb una aproximació a les neurociències i a la psicologia de l’aprenentatge a càrrec d’Anna Carballo, psicòloga i doctora en Neurociències per la Universitat Autònoma de Barcelona. La xerrada tindrà lloc a l’auditori de l’edifici Rubí Forma i requereix inscripció prèvia.

Maria Gajas i Melania del Pino, mediadores de literatura infantil i juvenil i màster en Biblioteques Escolars explicaran el dijous 24 d’abril a l’Ateneu Municipal (17.30 h) els beneficis de la lectura en veu alta i recursos per practicar-la a casa. Cal fer inscripció prèvia.

El paper de les famílies davant de l’assetjament escolar es tractarà en una proposta per a famílies amb infants que cursen primària i secundària. El dimecres 7 de maig (17.30 h), a l’Auditori del Castell, Xavi Bonastre, de SEER Salut i Educació Emocional explicarà què poden fer les famílies per prevenir, detectar i actuar davant l’assetjament. Cal fer inscripció prèvia.

Anna Carol Corbera, psicòloga clínica del Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil (CSMIJ) de Rubí parlarà el dilluns 12 de maig (17.30 h) a l’auditori de Rubí Forma del trastorn per dèficit d’atenció amb hiperactivitat i donarà pautes a les famílies poder acompanyar infants i joves amb aquest diagnòstic.
La proposta s’organitza des de l’Oficina d’Atenció a la Diversitat Funcional i cal fer inscripció prèvia a oadf@ajrubi.cat

Finalment, Créixer junts és una formació de quatre sessions a càrrec de la psicòloga Marta Gascón. Tots els dimarts des del 29 d’abril fins al 20 de maig, Gascón explicarà els principals aspectes del desenvolupament dels nens i nenes i possibles senyals d’alerta i tractarà els hàbits i rutines, les rebequeries, les emocions, el joc... El curs que tindrà lloc a Escola Bressol Municipal La Bruna s’adreça a famílies amb infants de 0 a 3 anys. Cal fer inscripció prèvia.

A més de les activitats formatives, l’Efecte E aplega totes les propostes culturals i educatives de la ciutat pensades per a nens i nenes. Les activitats, organitzades diferents serveis de l’Ajuntament, inclouen els cicles Teatre en família i Concert en família de l’Ateneu Municipal i l’Hora del conte de la Biblioteca Mestre Martí Tauler, entre d’altres. Moltes d’aquestes activitats familiars també formen part de les propostes del Carnet Rubí 360. Els nens i nenes de primària que vulguin aconseguir el Carnet poden demanar-lo gratuïtament en el moment de fer la primera activitat vàlida.

El programa complet de l’Efecte E amb la fórmula d’inscripció de cada activitat es pot consultar al web municipal.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.

Veure Comentaris