Un veí de Rubí ha fet arribar al TOT Rubí unes sorprenents imatges d’un niu de vespa asiàtica situat a un arbre pròxim al carrer de Borredà, a la urbanització de Castellnou. El vídeo d’Òscar Gorjón, que té un canal de YouTube especialitzat en imatges aè

VESPA ASIÀTICA

Imatges a vista de dron d’un niu de vespa asiàtica a Castellnou

El vídeo mostra amb nitidesa com les vespes velutines entren i surten del rusc

Un veí de Rubí ha fet arribar al TOT Rubí unes sorprenents imatges d’un niu de vespa asiàtica situat a un arbre pròxim al carrer de Borredà, a la urbanització de Castellnou.

El vídeo d’Oscar Gorjón, que té un canal de YouTube especialitzat en imatges aèries fetes amb dron, mostra amb nitidesa com les vespes velutines entren i surten del rusc.  

 

Segons explica aquest veí de Rubí, es va avisar de l’existència del niu a l’Ajuntament de Rubí, i un tècnic especialista va disparar unes boles de verí que es queden enganxades al niu per eliminar-les.

Aquesta actuació no ha estat confirmada per l’Ajuntament de Rubí, però tot i així explica que seria la tècnica més idònia per eliminar aquest tipus de nius que es troben molt a prop de zones vulnerables i a molt alçada.

Què fem si veiem o sospitem d’un niu de vespa asiàtica?

Tal com recorden des del consistori, la vespa asiàtica viu originàriament a la Xina, el nord de l’Índia i Indonesia. A finals del 2004 va introduir-se a França a través d’un contenidor que venia de la Xina.

Es tracta d’una espècie invasora molt perjudicial per les abelles, ja que les captura per alimentar-se. A més, té efecte indirecte envers les plantes conreades i la flora silvestre, ja que pot afectar en la pol·linització de les abelles i altres insectes pol·linitzadors.

L’Ajuntament de Rubí té un protocol d’actuació per gestionar la presència de vespes asiàtiques a la ciutat. Si es detecta la presència de vespa asiàtica o d’un niu sospitós, cal informar l’Ajuntament enviant un correu electrònic a mediambient@ajrubi.cat o trucant al 93 588 70 00.

A més, per intentar minimitzar la presència de la vespa asiàtica, l’Ajuntament ha editat una guia simple perquè la ciutadania aprengui a construir trampes biològiques per capturar-les i, així, disminuir la predació d’abelles. Aquests paranys és convenient instal·lar-los a partir del mes de juliol i fins a final de temporada

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.

Veure Comentaris