ENTREVISTA
Isabel Casado: “El tatuatge no pot ser una moda perquè és per sempre”
La propietària de l’establiment de tatuatges de Rubí ens explica com han viscut i s’han adaptat a la Covid-19
La Isabel Casado és egarenca però va obrir un centre de tatuatges i piercings a Rubí ara fa prop de 20 anys. Durant 10 anys van estar al costat del restaurant Los Camioneros i durant la segona dècada al local actual del carrer Bartrina.
Assegura que no pot calcular quants rubinencs han tatuat la seva pell al seu establiment però explica que “treure’s un tatuatge és més difícil que divorciar-se”, i per això cada vegada fan més treballs d’eliminació amb làser.
"El difícil va ser quan ens van dir que podíem tornar a treballar però sense cap protocol"
Com s’ha adaptat un local com aquest a la Covid-19?
A nosaltres no ens ha costat, la veritat. El caos va arribar quan ens van deixar tornar a obrir i no hi havia guants. Sense ells no podem treballar. No hi havia proveïdors que ens aconseguissin guants fins que un ens va poder guardar cinc capses de la talla S que no vam poder aprofitar perquè eren massa petits. Vam trigar una setmana més en obrir perquè no hi havia el material suficient.
Ni remotament vaig pensar que no anava a poder comprar material. A més, vam cedir tot: bates, sabatilles, mascaretes, barrets, guants... a una residència de Rubí. Ja ni me’n recordo a on va anar a parar, sé que m’ho van demanar i vaig pensar, el que tinc els hi dono.
El difícil va ser quan ens van dir que podíem tornar a treballar però sense cap protocol, així que vam utilitzar el sentit comú. Aforament restringit, vam posar mampares i hem tret tot el que es pugui tocar.
No ens ha costat el tema d’entrar en cabina perquè sempre ha entrat només la persona interessada i el tatuador. En cas de pírcing o làser entro jo. Ho fem per higiene, perquè estàs respirant sobre una ferida oberta durant cinc hores i perquè estem més tranquils sense públic.
Abans d’entrar cal desinfectar-se els peus amb un producte específic per a la Covid-19, neteja de mans, i tot el que et vagis a treure ho fiquem dins una bossa perquè no toqui res.
Gairebé sembla un hospital...
Si surto 16 vegades aquí fora (referint-se a la recepció), o em trec les sabates o me les desinfecto cada vegada que torno a entrar. Hem d’intentar evitar, per la nostra salut i la de la resta, que la Covid entri aquí.
"Rubí és una ciutat de gent treballadora i hi ha molta en ERTO, amb un futur incert"
Us ha afectat la pandèmia a la facturació? Veig que clients teniu...
Tenim clients però l’any passat, quan vam tancar, era la nostra millor època perquè ara, quan ve el bon temps la gent comença a destapar-se i vol tatuar-se. Març, abril...fins al juny a tot estirar, és la nostra millor època. Quan fa més calor la gent no vol estar pendent de curar-se una cosa o no banyar-se en una piscina amb clor. Al juliol es fan treballs més estranys o petits, d’un dia per un altre, i a l’agost tanquem perquè el públic que tenim principalment és de Rubí i està de vacances.
Quanta gent creus que heu pogut tatuar durant tots aquests anys?
Ni idea, però uns quants. Pensa que quan vam obrir hi havia molt pocs centres i vam agafa la bona època del tatuatge. Primer érem dos estudis a la ciutat, després es va multiplicar i ara crec que hi ha entre quatre i cinc.
Tot i això, la forma de treballar ha canviat molt. Rubí és una ciutat de gent treballadora i hi ha molta en ERTO, amb un futur incert. Ja no es fan tatuatges de 500 euros, sinó coses petites, de 60 fins a 200 euros.
"Hi ha molta gent amb tatuatges dels 80, mal fets, o simplement antics"
A ningú se li ha ocorregut tatuar-se alguna cosa relacionada amb el coronavirus?
No ens ho han demanat però coses estranyes sí, però durant tota la vida. El tatuatge ja és això, que et facis el que vulguis i siguis capaç de portar-ho la resta de la teva vida. O no, perquè també es poden treure.
Sobre això mateix, hi ha persones que vénen a eliminar-se tatuatges?
Moltes. De fet tenim molta experiència en eliminació i tenim molt bon làser. Hi ha molta gent amb tatuatges dels 80, mal fets, o simplement antics. El món del tatuatge ha avançat tant, que ja no vols portar al teu cos un tatuatge amb la qualitat dels 80. Podem eliminar del tot, sense deixar cap rastre, o baixar la intensitat per posar un disseny més actual o que li agradi més a sobre.
"No és una cosa temporal i no es pot passar de moda perquè és permanent"
Hi ha una febre pel tatuatge en els darrers anys. Creus que continuarà aquesta moda?
No pot ser una moda perquè és per sempre. Treure’s un tatuatge és més difícil que divorciar-se, perquè és temps i un treball ardu i llarg. També depèn de com de gran sigui i de la foscor.
El tatuatge continua sent per a tota la vida i sinó és per un capritx, un error, treball, o perquè allò ja no va amb mi i m’ho vaig fer per moda. Hem de pensar que no és una cosa temporal i no es pot passar de moda perquè és permanent.
Per què la gent es tatua?
És una opció estètica o de vegades penso que és una de les poques coses que podem escollir. Hi ha coses que pots canviar molt poc i això és per a tu i t’ho fas perquè vols.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.
Veure Comentaris