ENTREVISTA
Jordi Quimera: "M'agradaria arribar a fer un espectacle que dignifiqui la història de la màgia"
Entrevistem a l'il·lusionista rubinenc que fa més de 10 anys va deixar la política per dedicar-se de ple a la màgia
Jordi Barbudo, més conegut artísticament com a Jordi Quimera, és un il·lusionista rubinenc de 38 anys que ara ja fa més de 10 que es va iniciar en el món de la màgia i l'espectacle. Quimera es va criar a Ca n'Oriol i sempre va estar molt vinculat a l'associació de veïns del barri, de la qual el seu pare va ser president molts anys. Va ser en aquesta mateixa associació on va fer el seu primer espectacle i on va decidir que el que realment desitjava era dedicar-se en cos i ànima a la màgia.
"De sobte necessites que l'espectacle sigui la teva professió"
El que més sorprèn de la seva història és el pas que va donar per dedicar-se professionalment a l'espectacle, ja que ell era polític i, de fet, va ser regidor de l'Ajuntament de Rubí des del 2007 fins al 2011. Quimera explica que al principi ho tenia com un hobby, però va veure que necessitava dedicar-se íntegrament a la màgia. "De sobte necessites que l'espectacle sigui la teva professió perquè tens una voluntat d'expressar coses, de comunicar".
Jordi Quimera durant un espectacle. FOTO: Localpress - Jordi García
El mag assegura que sempre li ha agradat la màgia, però que mai s'ho havia plantejat com una professió perquè hi havia molt desconeixement pel que fa a la preparació del camp artístic i les sortides laborals. "Jo veia mags que feien espectacles i pensava que devien ser senyors que tenien la seva feina "real" i els caps de setmana tallaven a la gent per la meitat, però no, és una professió i cal estudiar i cal treballar"
"Tot el que estava relacionat amb l'espectacle eren qüestions tècniques"
A causa d'aquesta relació tan estreta que ha tingut sempre amb la màgia i el món de l'espectacle, Quimera va acabar estudiant producció d'espectacles, tot i que el que ell volia era estar a sobre de l'escenari, no darrere, però en aquell moment hi havia molt poca informació respecte als estudis artístics. "Tot el que estava relacionat amb l'espectacle eren qüestions tècniques, per això vaig acabar estudiant producció".
Per sort, Quimera va ser "fill" d'una època on estaven de moda els "foros" per internet i va ser allà on va aprendre, de manera autodidàctica, gràcies a altres mags i professionals de la màgia que donaven consells. "Recordo estar fent preguntes al "foro" i que em contestessin mags com el Xavier Tàpies, que avui és el president d'una de les associacions de màgia més importants de Catalunya, o el Luis Pardo, que és un mentalista molt important".
Jordi Quimera durant un espectacle. FOTO: Localpress - Jordi García
Actualment és autònom i es dedica plenament a l'espectacle, però assegura que econòmicament no és gens fàcil. És una feina amb molta inestabilitat financera. "Hi ha mesos que guanyes molts diners i has de tenir cap i saber estalviar, perquè hi ha èpoques on els ingressos són literalment 0". Així i tot, li compensa el sacrifici per tal de poder gaudir del clima de confiança que es genera entre l'artista i el públic. "Hi ha moments molt especials i aquesta connexió que notes amb el públic no la notaràs en cap altra professió".
"L'aplaudiment és allò que t'envolta, és com una abraçada energètica cap a l'artista"
"No trobaràs cap altra professió al món que després de fer la seva feina aplaudeixin al treballador. Pots ser forner i fer el millor pa del món, però no t'aplaudiran per aquell pa, a mi sí. L'aplaudiment és allò que t'envolta, és com una abraçada energètica cap a l'artista."
El somni d'aquest il·lusionista rubinenc té dos vessants, una és poder viure de la màgia amb certa estabilitat econòmica, tenint actuacions constants cada mes. L'altre és fer un espectacle que dignifiqui la història de la màgia. "M'agradaria que la gent fos conscient del pes que té aquest art i poder fer un espectacle que realment dignifiqui la història de la màgia, que en té més de 5000 anys"
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.
Veure Comentaris