SOCIETAT
El Mercat Circular recupera prop de 49 tones d’aliments durant el 2024
El projecte, impulsat pel Consell Comarcal del Vallès Occidental, consisteix en la recuperació d’aliments frescos i de qualitat al mercat comarcal Mercavallès
Al llarg del 2024, el Mercat Circular ha rebut 98.517 kg d’aliments, aportats per majoristes de Mercavallès, dels quals s’han reaprofitat 48.986 kg distribuïts entre la ciutadania. És a dir: gairebé el 50% dels aliments rebuts al Mercat Circular han estat aprofitats per al consum humà.
El projecte Mercat Circular, impulsat pel Consell Comarcal del Vallès Occidental, consisteix en la recuperació d’aliments frescos i de qualitat al mercat comarcal Mercavallès, essencialment fruita i verdura, que no són comercialitzables però sí mengívols, i la seva redistribució entre la ciutadania, en especial a les persones de la comarca que es troben en situació de vulnerabilitat social. Aquesta iniciativa es va iniciar arran de la pandèmia de la covid, i forma part del projecte de sostenibilitat alimentària del Consell Comarcal del Vallès Occidental.
A l’abril s’ha registrat la major quantitat d’aliments rebuts, amb un total de 18.900 kg, probablement a causa d’un increment en l’arribada de tomàquets, que ha estat aproximadament un 10% superior a la mitjana dels altres mesos. En canvi, l’agost ha estat el mes amb menys recepció d’aliments, amb només 730 kg, una xifra influenciada pel període de vacances en molts comerços i empreses majoristes del mercat.
Entre els aliments que s’han pogut distribuir hi ha aliment sec, fruita, patates, tomàquets, verdura i hortalisses. Tot això s'ha distribuït amb la col·laboració de tres entitats socials de la comarca: Creu Roja Terrassa, Supercoopera Sabadell i Hermanas de Calcuta de Sabadell.
Vessant social i ambiental
A més del vessant social explicat anteriorment, també té un vessant ambiental. Segons expliquen des del Consell Comarcal, l’impacte ambiental es mesura a través de diferents dades que tenen a veure amb els recursos utilitzats per a la producció dels grups d’aliments recuperats. La producció de la fruita i la verdura recuperada suposaria més de 8 milions de Kg en CO2, una petjada hídrica de més de 5 milions de litres d’aigua i més de 17.000 litres de gasolina usats en el transport.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.
Veure Comentaris