ENTREVISTA
Mireia Rey (pastissera): “És ou, farina, sucre i molt d’amor”
Els pastissos de boda de la rubinenca han estat reconeguts com els millors en la desena edició dels Wedding Awards 2023
D’estudiar la carrera d’Empresarials i estar 9 anys treballant en un banc a preparar dolços i pastissos en la seva pròpia botiga. Aquesta és la història de la Mireia Rey, rubinenca de tota la vida, mare d’una nena i veïna de Can Serrafossà.
La jove va obrir fa poc més d’un any el seu propi establiment al barri de Sant Jordi Parc i els seus pastissos de boda han estat escollits com els millors, juntament amb els d’una altra pastisseria de Barcelona, en els Wedding Awards 2023, uns premis creats per Bodas.net.
La Mireia, que ara té 33 anys, va decidir fer un gir professional i de les finances va passar a regentar una pastisseria especialitzada en “rebosteria creativa”. A la botiga també té una part de degustació, cupcakes, i elabora pastissos de boda, batejos i aniversaris.
Un tret diferenciador de la pastissera és que no fa servir la cobertura amb fondant, que tan de moda està ara. “El problema que li veig és la conservació, perquè una vegada el poses a la nevera hi ha molt de perill que es quedi tou o s’esquerdi. A part, perquè normalment la gent, quan l’està tastant, el treu perquè és molt dolç i realment hi ha pocs als que els hi agradi i s’ho mengin. Jo faig servir merengue suís, una crema molt més comestible i amb un acabament que s’assembla molt”.
"Si et vols fer milionària no t’obris un comerç però si realment és el que t’agrada, fes-ho perquè és molt agraït”
La rubinenca va obrir Cake Designer al barri de Sant Jordi Parc el novembre de 2021. “Pel meu tipus de negoci no necessito que sigui en el centre perquè gairebé tot és per encàrrec i el que necessitava era un lloc que m’agradés i on es pogués aparcar. És molt fàcil per a la gent que ve a buscar els pastissos”, afegeix.
La pastissera explica que “la cuina en general” sempre li ha agradat i feia cursos per a ella mateixa. Va començar fent pastissos per a familiars i coneguts a través del boca a boca i després formacions més serioses. “Vaig estar des del novembre del 2021 fins al juny del 2022 amb dues feines i una nena. Feia 40 hores en un banc i després, a la tarda i el cap de setmana, estava aquí per veure si això arrencava o no”.
I ha arrencat, tot i que la Mireia reconeix que “si et vols fer milionària no t’obris un comerç però si realment és el que t’agrada, gaudeixes i et dona vida, fes-ho perquè és molt agraït”.
La rubinenca va obrir la seva pròpia pastisseria el novembre de 2021. FOTO: NHS
La rubinenca està satisfeta amb el canvi professional que ha fet i assegura que “no s’esperava gens” la distinció en els Wedding Awards 2023, que mesura les bones crítiques dels clients. “Els pastissos de boda és la part que més m’agrada perquè li pots posar flors, pel tipus de decoració...però mai havia pensat que em donessin un premi i tan ràpid. Si miraves la província de Barcelona hi havia com 80 o 90 pastisseries i que només ens ho hagin donat a dues, una de Barcelona i una altra de Rubí, em va fer molta il·lusió, sobretot perquè és el meu poble de tota la vida”.
Pel que fa al tipus de clientela de la pastisseria, la Mireia explica que “la del dia a dia és més de barri: per galetes, brownies...però per pastissos, vénen de tota la província: Sant Cugat, Terrassa, Sabadell, Sant Boï, etc.”.
Darrere de cada comerç “hi ha persones, il·lusions i una vida"
Tot i que els pastissos de boda són una de les seves especialitats, la rubinenca assegura que durant tot l’any té feina. “Potser la més forta és la temporada de bodes però per exemple, arriba Nadal, doncs fem postres de festes com panettone. Arriba Reis, tortells. Arriba febrer, paquets de galetes o cupcakes decorats pel Dia dels Enamorats. Després el Dia del Pare, de la Mare, Sant Jordi...Tot això al final et va mantenint. I a l’agost és quan tens una mica menys d’entrada, però és quan tothom marxa i si tens casaments ho compenses”.
Quan se li pregunta sobre la importància del comerç local, la Mireia recorda que en el seu cas “tot és artesà. Des dels croissants a les galetes o els pastissos. Res és preparat. És ou, farina, sucre i molt d’amor”. En aquest mateix sentit, la Mireia recorda que darrere de cada comerç “hi ha persones, il·lusions i una vida”.
Com a veïna de Can Serrafossà, està d’acord que el barri de Sant Jordi Parc és un punt de referència comercial per als habitants de les urbanitzacions del voltant i assenyala que en aquesta zona hi ha una presència molt important de dones que regenten establiments, com la botiga de roba Xocolata Blanca, la perruqueria Gemma’s Estilistes, el restaurant El Cibulet, el forn de pa Can Xercavins, la cafeteria Més que te o el Mercahome, entre d’altres.
“Quasi tot són dones”, recalca i afegeix que “cal donar empenta a aquestes coses perquè el producte és totalment diferent que si marxes a un centre comercial”.
La façana de la botiga Cake Designer, al barri de Sant Jordi Parc. FOTO: NHS
De fet, la rubinenca opina que l’Ajuntament podria incentivar l’obertura de comerços en aquest barri, on hi ha molts locals buits. Creu que una de les causes principals és l’alt preu dels lloguers i per això proposa que el consistori compri alguns d’aquests establiments per posar-los a disposició dels comerciants a preus més assequibles, assegurant-se que s’ofereixin serveis que el barri encara no té.
Els rubinencs en els Wedding Awards 2023
Rubí ha sortit molt ben parat en els guardons que atorga l’empresa nupcial, ja que també s’ha premiat en la categoria de fotografia a Carmelo Jiménez, col·laborador habitual del TOT, en música al Coro Rociero Hermandad de Rubí, i en l’apartat de flors i decoració, la Carmen Domínguez, d’Art Floral.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.
Veure Comentaris