SOCIETAT
Rubí comença el curs escolar amb la mirada posada en l'Escola del Bosc i l'Escola d'Hostaleria
El curs ha començat avui de manera simbòlica amb un acte inaugural que han celebrat Rubí i Castellbisbal conjuntament al Castell
El curs escolar 2024-2025 ha donat el tret de sortida simbòlicament amb un acte d'inauguració conjunt entre les ciutats de Rubí i Castellbisbal. En aquest nou curs en el qual dilluns comencen 10.054 alumnes, l'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ha centrat la mirada en la construcció de l'Escola del Bosc i l'Escola d'Hostaleria, dos projectes que s'espera que al llarg d'aquest any escolar facin grans avenços. També ha explicat que hi haurà un canvi en l'aposta per la Formació Professional del municipi i que s'ampliarà les propostes del carnet Rubí360 i l'Efecte E.
La construcció de l'Escola del Bosc, actualment en barracons des de fa més de 10 anys, és prioritària per a l'Ajuntament en aquest nou curs que enceta, segons ha explicat l'alcaldessa. Al mes de juny coneixíem que el calendari s'havia tornat a endarrerir a causa de la inestabilitat política que vivia Catalunya amb la incertesa d'una possible repetició d'eleccions en aquell moment. Ara, però, amb el nou govern amb Illa al capdavant, Martínez ha assegurat que tornaran a posar el projecte sobre la taula de manera urgent.
L'Escola d'Hostaleria al Mercat Municipal també "serà clau" aquest curs per afrontar un dels "majors reptes" que té Rubí, la promoció de la Formació Professional. "Tenim una ciutat industrial, on les empreses demanen perfils formats que no trobem i lluitarem per ser el centre de l'FP integral", ha afegit Martínez.
Pel que fa al CEE de Ca n'Oriol, un altre dels centres educatius de la ciutat que està pendent des de fa temps d'una ampliació de les instal·lacions, ja que acull a 82 nens en un espai pensat per a 25, la primera edil ha comentat que no està sent gens fàcil avançar en el projecte. "És una obra que no acaba de poder-se adjudicar i estem tenint alguns problemes que ara mateix intentem resoldre", ha conclòs. Martínez ha explicat també que la ciutat ampliarà les propostes del carnet Rubí360 i l'Efecte E i s'ha compromès amb el manteniment dels edificis dels centres educatius.
La trobada ha comptat amb les intervencions de l'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez Martínez, l'alcaldessa de Castellbisbal, Dolors Conde Domínguez, i la directora dels Serveis Territorials d'Educació al Vallès Occidental, Maria Teresa Fons Aumedes. L'acte ha seguit amb la conferència 'Què ens diu la ciència sobre com aprenem a llegir?' a càrrec d'Héctor Ruiz Martín, director de la International Science Teaching Foundation (ISTF), on investiga en l'àmbit de la psicologia cognitiva de la memòria i l'aprenentatge per desenvolupar recursos educatius basats en l'evidència científica.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.
Veure Comentaris