AIXÒ TAMBÉ ÉS RUBÍ
Can Fatjó i els horts de de l’altra banda de la riera, 1932
A l’esquerra podem veure la masia de can Fatjó, les “casetes” i, l’incipient barri de la Plana del Castell i el Vapor Nou, del qual veiem la xemeneia
La fotografia és d’autoria desconeguda i es conserva a l’Arxiu Fotogràfic del Museu de Rubí, on s’indica la data de 1932.
A l’esquerra podem veure la masia de can Fatjó, les “casetes” i, l’incipient barri de la Plana del Castell i el Vapor Nou, del qual veiem la xemeneia.
El curs de la riera, que només era salvat pel pont del “matadero”, construït el 1860, i que podeu veure al fons de la foto, tallava Rubí en dues parts. A la banda est (a la dreta de la imatge) podem copsar la fàbrica de Miquel Villà (“cal Mosques”), la casa de cal Capelles amb els seus arcs, i darrera, amb la seva xemeneia, el complex anomenat popularment “la Pelleria”, que a l’any en què es va prendre la fotografia era el “Rubí Industrial”, la fàbrica més gran de Rubí. Més a la dreta, albirem el campanar de l’església de Sant Pere.
En primer pla i darrera d’una zona de ceps situada on ara hi ha l’elevació on es situa el carrer de la Perla, entre d’altres, i des del qual es va captar la imatge, observem una àmplia zona d’horts. Aquesta àrea actualment es troba ocupada pel barri de la Font de la Via, davant la qual passa precisament la via dels ferrocarrils, de la qual veiem una petita part a l’esquerra de la fotografia.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.
Veure Comentaris