AIXÒ TAMBÉ ÉS RUBÍ
El que resta de les "casetes de Can Fatjó"
Avui en dia també es conserva el nom del carrer
La fotografia fou presa per l'autor d'aquestes línies el març del 2013. Avui aquestes cases es troben emblanquinades i són les úniques que resten de l'antic conjunt que era anomenat "les casetes de Can Fatjó". Avui en dia també es conserva, no obstant això, el nom del carrer, però es poden veure millor quan hom ve del carrer de la Font de la Via en direcció a la pujada de l'avinguda de Castellbisbal.
La part més oriental de la sèrie d'habitatges, la més propera a la riera, va ser enfonsada entre 1999 i 2000 per bastir uns nous edificis. Aquesta havia estat, com és obvi, la part més afectada per la rierada de 1962.
Per tant, encara resten en peu aquestes dues cases, amb molts canvis des que el 1791 les feren construir els monjos carmelitans calçats, del convent del Carme de Barcelona, que ostentaren la propietat de la masia de can Fatjó des de finals del segle XVII fins a la desamortització del 1836.
En un principi es tractava de les cases tradicionals d'un poble com era Rubí, amb planta baixa, pis i golfes de tàpia, i que allotjaven elements tan imprescindibles al seu interior com cellers, cups de vi, comunes i corrals. Però el pas del temps ha comportat força modificacions en les quals encara resten en peu i que podem veure a la fotografia.
Per acabar direm que l'estudiós local Pere Bel informava en un article aparegut a la premsa local el 2000 (època en què el sector més proper a la riera seria enderrocat, com hem apuntat abans) que en fer les obres de construcció dels nous edificis aparegueren restes de la casa pairal dels Rusiñol i alguns elements com una rajola amb la data de 1750 i una fita de terme del segle XIX amb les inicials AA.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.
Veure Comentaris