El Consell Comarcal del Vallès Occidental s'uneix a la Setmana Europea de la Mobilitat,que va des del 16 de setembre fins al 22 del mateix mes, amb l’inici d’un Estudi estratègic de mobilitat elèctrica a la comarca. Durant aquesta setmana es vol promoure hàbits més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.
L’estudi té com objectiu la definició diferents propostes d’actuació per tal d’impulsar la mobilitat elèctrica a la comarca. Cada mesura que es definirà tindrà el seu àmbit d’actuació, la implementació del conjunt de les mesures suma facilitats a la utilització del vehicle elèctric. Així, l'estudi analitzarà diferents eixos:
- Vehicle elèctric
- Infraestructura de recàrrega
- Promoció econòmica
- Eines d'incentivació i difusió
- Altres projectes associats
Aquest estudi s’elabora amb el suport de la Diputació de Barcelona i serà incorporat com una mesura més del Pla de Qualitat de l’Aire, que s’està elaborant actualment i podrà ser una guia per a tots els municipis de la comarca que vulguin impulsar actuacions en matèria de mobilitat elèctrica, propiciant una actuació conjunta en aquesta matèria, ja que definirà estratègies d’actuació.
Per una mobilitat sense emissions
Enguany el lema de la Setmana Europea de la Mobilitat és “Per una mobilitat sense emissions”. Els objectius principals de la Setmana són els següents:
- Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.
- Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.
- Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
- Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.
- Reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.