Ja s'ha fet pública la programació de l'Efecte E del segon trimestre del curs 2019/2020, que inclou tallers, cursos, xerrades, itineraris, espectacles en família i hores del conte, entre d’altres. Aquesta iniciativa de l'Ajuntament de Rubí que inclou gairebé 50 activitats, pretén entendre "l’educació des d’una perspectiva viva i dinàmica, per això inclou des de narracions de contes fins a activitats musicals o teatrals, passant per propostes relacionades amb l’àmbit de la ciència o la salut".
Diversos equipaments culturals de la ciutat com la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler, El Celler, l'Ateneu, el Teatre Municipal La Sala i el Museu Municipal Castell es preparen per acollir les activitats del trimestre, que es posen en marxa dissabte 11 de gener amb l’espectacle Zoom, dins del cicle "Música per a infants" de l’Ateneu Municipal, per a infants de 0 a 5 anys. L'Ateneu també inclourà el cicle "Teatre per a petita infància", junt amb altres activitats artístiques, culturals, científiques i tecnològiques per a nens i nenes d'entre 6 a 11 anys.
Les novetats d'aquests mesos són dos tallers sobre dinàmiques familiars. Un d'ells és un curs de disciplina positiva que se celebrarà cada dijous del 23 de gener al 20 de febrer a les 17.30 h a l'escola Schola i que "permetrà que les famílies repensin les seves dinàmiques". L'altre és un taller anomenat "Educar des de la connexió", que tindrà lloc cada dimarts del 3 al 17 de març, també a la Schola, i que "exposarà fórmules per treballar els conflictes familiars fomentant l’empatia i la col·laboració".
També en l'àmbit educatiu, s’ha programat pel 18 de febrer a l’escola bressol La Bruna la xerrada "Vull entendre el meu nadó. Què necessita de mi i de l’entorn", destinada a pares i mares novells. Els Mossos d’Esquadra de Rubí oferiran una xerrada sobre les relacions filio-parentals el 5 de febrer a l’auditori Rubí Forma.
La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler manté el seu estatus com un dels principals agents de l'Efecte E. S'hi celebraran activitats com ara "Hora del Conte", "Story Time" o "Nascuts per Llegir", entre d’altres. L’escola municipal de música Pere Burés s’afegeix a la programació amb el taller Toca-teclat adreçat a famílies amb infants de 8 a 13 anys (28 de febrer) i la proposta Mary Poppins i les seves cançons, buscarà investigar quin és el paper de la música en la cèlebre pel·lícula, el 18 de març.
L'escola Montessori també participarà en l'Efecte E obrint a tothom la seva "Matinal Maker" l’1 de febrer, que "promourà les aliances dels centres educatius amb institucions d’excel·lència en un camp del coneixement específic per tal de transformar metodològicament el treball de les escoles". El Museu Municipal El Castell (MMUC) celebrarà el cicle Diumenges al MMUC i El Celler Cooperatiu de Rubí la proposta Obert per a Famílies.
Algunes de les activitats requereixen inscripció prèvia. Per tenir-ne més informació, la programació completa es pot consultar al web municipal.