Entitats reclamen al Govern que la infància "no torni a quedar a la cua" de les polítiques socials

La Plataforma d'Infància de Catalunya alerta que "està en joc hipotecar el futur" de les pròximes generacions

La Plataforma d'Infància de Catalunya (PINCAT) de la Taula del Tercer Sector Social han reclamat al nou Govern que la infància i l'adolescència "no tornin a quedar a la cua de les polítiques socials". Ha alertat que "està en joc hipotecar el futur" d'aquest col·lectiu i el de les pròximes generacions.

La PINCAT ha defensat que el nou executiu ha de "redoblar esforços" per reduir la pobresa infantil i per garantir que els infants i adolescents en situació de vulnerabilitat tinguin les mateixes oportunitats que la resta. Les entitats han considerat que els recursos que s'hi destinen actualment són "clarament insuficients", amb un 0,8% del PIB, un terç de la mitjana europea.

Davant d'aquesta situació, han establert una desena de mesures que s'haurien d'impulsar per garantir els drets dels infants i els adolescents. La primera és desplegar la Llei dels drets i oportunitats en la infància i l'adolescència, que es va aprovar el 2010. Això s'hauria de fer, afirmen, mitjançant reglaments i recursos econòmics associats.

Han demanat també complir la moció parlamentària sobre pobresa infantil a través del disseny d'una estratègia integral que situï els infants al centre i que compti amb dotació pressupostària i indicadors que facilitin una resposta més coordinada. També han apuntat que calen polítiques i actuacions de caràcter preventiu, augmentar la inversió pública en educació, garantir l'accés a les activitats de lleure educatiu, culturals i esportives més enllà de l'horari lectiu, desenvolupar programes de prevenció i suport a les famílies amb infants en risc social i augmentar tant recursos com serveis per l'atenció mental.

Per últim, la PINCAT ha proposat reforçar els recursos d'escolta, denúncia i ajuda al col·lectiu, enfortir el sistema de protecció i elaborar la cartera de serveis per a la infància i les seves famílies en els àmbits de la promoció, prevenció i protecció.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.