L'aprovació del POUM, la seguretat i la sostenibilitat; entre els objectius del mandat fins el 2027

El Pla de Mandat del govern municipal es divideix en 6 línies de treball

Aquest dilluns 15 de juliol al migdia, el govern municipal de Rubí ha presentat el Pla de Mandat del període 2023-2027, per a marcar els objectius de cara als pròxims 3 anys. L'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, i el tercer tinent d'alcaldia, Andrés Medrano, han fet públic aquest text que construeix el full de ruta dels pròxims mesos.

El document es divideix en 6 línies de treball per a tenir una ciutat: connectada, saludable, creativa, viva, confiable i pròspera. Totes elles conformen les 179 accions que es tenen previstes, moltes d'elles inspirades en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i l'Agenda Urbana de Rubí. Aquest pla té com a principal repte assolir la sostenibilitat més gran possible i, des del consistori, proposen fer-ho des dels següents àmbits:

  1. Ciutat Pròspera: per a aquesta línia de treball, l'Ajuntament de Rubí vol treballar per a incentivar l'ocupació i donar més facilitats a l'hora d'accedir a l'habitatge. 
  2. Ciutat Connectada: des d'aquest aspecte es vol tractar la mobilitat, la sostenibilitat i les infraestructures. 
  3. Ciutat saludable: funcionarà com a base de millora en els àmbits de la salut, la igualtat, el benestar i la inclusió social. 
  4. Ciutat Creativa: es vol posar el focus en l'educació i la cultura. 
  5. Ciutat Confiable: aquesta línia marcarà les polítiques de seguretat, convivència, participació ciutadana i transparència. 
  6. Ciutat Viva: es treballarà per donar més oportunitats als infants, el jovent i la gent gran, millorant els espais comuns de Rubí. 
L'alcaldessa, Ana María Martínez, i el tercer tinent d'alcaldia, Andrés Medrano. Foto: Ajuntament de Rubí - Localpres

L'alcaldessa, Ana María Martínez, i el tercer tinent d'alcaldia, Andrés Medrano. Foto: Ajuntament de Rubí - Localpres

 

El POUM i l'avinguda de l'Estatut, dues propostes històriques per a la ciutat

Tal com diu l'Ajuntament, l'aprovació del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal és el seu principal objectiu. A més, també indiquen que altres reptes que tenen a sobre de la taula són la reobertura de la plaça Pearson, la pacificació de l'avinguda de l'Estatut i la remodelació de la plaça Pearson.

L'alcaldessa ha assegurat que la seguretat és una altra qüestió prioritària del mandat i ha afirmat que es preveu posar una oficina de convivència i civisme a Les Torres. D'altra banda, Andrés Medrano ha fet èmfasi en la sostenibilitat i la continuació de les polítiques iniciades al darrer mandat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.