L'Arc Metropolità vol la retirada del decret sobre qualitat de l'aire que afectaria les ZBE

Considera que envaeix les competències i frenaria els esforços per establir protocols consensuats al territori

Els alcaldes que configuren l'Arc Metropolità, entre els que es troba l'alcaldessa de Rubí Ana Maria Martínez, van traslladar dilluns a la Directora General de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental, Mireia Boya, la petició per frenar el Decret del Pla de Qualitat Ambiental que planteja el Govern. El col·lectiu ja s'hi va mostrar contrari a l'octubre perquè envaïa competències municipals i s'estava elaborant al marge del món local, però en aquella ocasió Boya ja va assegurar que es tractava d'uns mínims per a garantir la qualitat de l'aire a tot el territori.

En aquell moment, les ciutats de l’Arc van iniciar una tasca conjunta per consensuar un model propi de ZBE als nou municipis. Ara, els alcaldes lamenten que el Decret del Pla de Qualitat de l’Aire presentat el darrer mes modifica substancialment tota aquesta feina realitzada pels ajuntaments i no té en compte la "realitat social, econòmica i de transport de la regió".

En la reunió de dilluns es va posar sobre la taula, a més, que tal i com està redactat el text més de la meitat dels vehicles actuals de les ciutats es veurien afectats per les restriccions en una regió amb "dèficits estructurals de transport públic".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.