L'AUP demanarà al Ple mesures per reduir l'asfalt i renaturalitzar la ciutat

La formació aposta pels sistemes urbans de drenatge sostenible

El ple de maig se celebrarà el dimarts 28 de maig i tot apunta que l'AUP serà l'única formació que presenti una moció. Una moció que té l'objectiu de reduir l'asfalt en futures obres i revisar les que ja hi ha fetes per tal de renaturalitzar la ciutat.

En aquest sentit, proposen que les noves obres estableixin uns criteris perquè es construeixin fent servir materials alternatius al paviment d'asfalt com són els sistemes urbans de drenatge sostenible. A més de tenir això en comptes per a les noves obres, demanen crear un pla municipal específic amb un calendari de reducció progressiva de l'asfalt que revisi la viabilitat de treure a poc a poc aquest asfalt de les places i carrers que ja estan acabats. Prioritzant així els espais verds per a les persones i els carrils bici arbrats, fets amb materials alternatius.

Un altre punt de la moció són els escocells del verd urbà. La formació proposa fer-los més grans i allargats pensant a augmentar la capacitat d'acumulació d'aigua.

A més de la moció, han anunciat que presentaran al·legacions al projecte de la pavimentació del sorral de l'Escardívol i del pas de vianants al nord de l'avinguda de l'Estatut. Pel que fa al primer, volen incorporar més arbres, incorporar fonts d'aigua pública, incorporar carril bici i aparcament de bicis i patinets, que es posin uns planells informatius sobre la rierada per la memòria històrica, que els arbres que es plantin siguin de baix consum hídric i augmentar els elements de relació i cohesió d'aquest espai públic amb mobiliari, jocs infantils, esportius i per la gent gran.

En projecte del pas de vianants a la zona nord, demanen la plantació d'arbrat, paviment sostenible i substituir el voral on aparquen els vehicles per un carril bici que connecti amb el barri del Pinar.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.