L'AUP porta al ple una moció per preservar l'ermita de Sant Genís i el seu entorn natural

També demanen en una segona moció que l'Ajuntament deixi de treballar amb la "Banca Armada"

Aquest dijous 27 de març tindrà lloc el ple municipal, i l'AUP presentarà dues mocions, la primera amb un seguit de mesures per preservar l'ermita de Sant Genís i el seu entorn natural; i la segona per demanar a l'Ajuntament que deixi de treballar amb la 'Banca Armada'.

Pel que fa a Sant Genís, el grup municipal posa en valor la necessitat de rehabilitar l'ermita i el seu entorn pel seu valor patrimonial i ecològic. "'L'entorn natural de l'ermita està al mig d'un corredor natural ecològic, un corredor ja malmès perquè les urbanitzacions cada vegada ocupen més espai", explica Marina Dolset, portaveu de l'AUP.

Així, plantegen un seguit de propostes a curt termini perquè el que queda de l'ermita no caigui, i a partir d'aquí una sèrie d'actuacions per recuperar l'entorn i que sigui un espai de trobada per als veïns.

Entre les propostes es troba fer un estudi per valorar i prioritzar les accions que siguin necessàries per a la seva restauració i preservació; estabilitzar, en el termini de quatre mesos, l’estructura de l’ermita per evitar el futur deteriorament; i afavorir la divulgació d'aquesta zona millorant la senyalització dels itineraris i instal·lant senyalització informativa, o fent activitats d’interès com rutes o xerrades, entre d'altres.

El punt més important que destaca la formació municipal, però, és el de traslladar a l’equip redactor del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) la importància i la necessitat de preservar l’actual connector ecològic que va entre Sant Llorenç de Munt i Collserola. Recordem, que el l'avenç d'aquest text planteja un gran creixement d'habitatges a Can Pujol, prop d'aquest connector.

En relació a l'Ajuntament i la 'Banca Armada'

En una segona moció, escrita conjuntament amb l'ONG Rubí Solidari i el Centre Delàs d'Estudis per la Pau, demanen que l'Ajuntament de Rubí no tingui relacions econòmiques amb bancs "que financen el genocidi del poble palestí". En aquest sentit, recorden que ja es va aprovar una moció el 2015 on es demanava que l'ajuntament es comprometés amb la banca ètica i que fes difusió a la població d'aquestes alternatives. "Això és evident que no s'ha fet perquè els últims crèdits s'estan demanant a bancs ordinaris", ha dit Dolset, que afegeix: "mentre es dona suport llegint un manifest o enviant diners, és incoherent estar treballant milions d'euros amb bancs que estan pagant armament a Israel".

Per aquest motiu, al text proposen que el Consistori publiqui totes les relacions amb entitats financeres que duu a terme per conèixer si formen part de la 'Banca Armada'; que es deixi de treballar amb les entitats financeres identificades i que són especialment controvertides des d’un punt de vista de drets humans i la pau; i que als concursos públics s’introdueixin clàusules de contractació pública social que vetllin perquè l’administració tingui en compte els valors socials i de pau en tot el cicle de contractació.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.