Comuns Sumar vol que Europa sigui una alternativa al model tecnològic estatunidenc

Des del partit aposten per un desenvolupament de la tecnologia i la IA més responsable

Aquest dimecres han visitat Rubí Júlia Miralles, la candidata al Parlament Europeu per Comuns-Sumar, i Gala Pin, diputada al Congrés a Madrid. Durant l'acte han parlat de la intel·ligència artificial (IA) i les noves tecnologies a Europa, i com cal garantir que el seu desenvolupament sigui responsable amb els criteris de feminisme, ecologisme i amb els drets laborals.

Acte de comuns sumar en campanya de les eleccions europees. FOTO: Estela Luengo

Acte de comuns sumar en campanya de les eleccions europees. FOTO: Estela Luengo

Miralles ha destacat el repte que significa la IA i el conjunt de la digitalització per a la societat catalana i europea i la importància de seguir un model tecnològic que contempli uns valors ètics: "Nosaltres defensem que volem un model de transformació digital que se centri en el bé comú i en el benestar de la població, que aposti per una tecnologia per la transformació ecològica, feminista i social".

La candidata també ha parlat de la necessitat que aquest desenvolupament sigui de lideratge públic i que abordi els reptes que pugui generar laboralment: "les empreses s'hauran d'adaptar, el mercat laboral patirà grans canvis fruit de les noves tecnologies i de la IA i hem de garantir que això no es traduirà en pitjors condicions laborals".

Pin, per la seva banda, ha ressaltat el fet d'apostar per un model alternatiu al dels Estats Units, que no passi perquè siguin les empreses les que "estructurin la vida política i laboral". Un model europeu que promogui la IA com a servei públic. "Europa s'ha de mostrar com l'alternativa que defensi regulacions que garanteixin els drets fonamentals en l'ús de la IA, a més de promoure aquesta com una eina al servei del bé comú", ha finalitzat la diputada.

Gala Pin a l'acte de Comuns Sumar. FOTO: Estela Luengo

Gala Pin a l'acte de Comuns Sumar. FOTO: Estela Luengo

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.