ERC demana que s'ampliï l'horari d'obertura de la Biblioteca durant l'estiu

El grup municipal considera insuficient el temps que està oberta la Biblioteca donat que es considerada un refugi climàtic

El grup d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Rubí presenta una moció al ple de juny per tal que es consideri ampliar l'horari d'obertura de la Biblioteca Mestre Martí Tauler durant l'estiu, donat que es considerada un refugi climàtic de la ciutat. A més, demanen que es pugui obrir durant aquells dies que romandrà tancada per "falta de personal".

No és cap novetat que els darrers anys, Catalunya i Rubí han experimentat un increment notable de les temperatures i ha viscut i viu períodes prolongats de sequera, cosa que també ha augmentat la freqüència i la intensitat dels episodis de calor extrema. Per tal de fer aquestes situacions més amenes, Rubí disposa de diversos espais considerats refugis climàtics, un d'ells la Biblioteca Mestre Martí Tauler.

L'horari d'obertura de la Biblioteca a l'estiu es limita respecte de l'hivern i queda els dilluns, dimarts i dijous de 15:30 a 20:30h, divendres de 10 a 14h i dimecres de 10 a 14 i de 15:30 a 20:30h. En aquest sentit, ERC demana que durant el juliol i l'agost l'equipament estigui disponible per a la ciutadania de dilluns a divendres en un horari de 10h a 14h i de 15:30h a 20:30h, i els dissabtes de 10 h a 14:30h.

A més, aquest any la Biblioteca romandrà tancada la setmana entre el 12 i el 16 d'agost per manca de personal. "Aquestes dates són, precisament, les més sensibles pel que fa a l'augment de temperatures a la nostra ciutat i posa en risc la salut de famílies que han de passar el període estival a la ciutat i que no disposen de prou recursos per adaptar els seus habitatges a les altes temperatures", expliquen en el text. Per aquest motiu, també demanen que es posin els recursos humans i tècnics necessaris per a mantenir oberta la biblioteca durant aquells dies en l'horari ja esmentat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.