Junts Rubí reivindica la reobertura del Museu de Rubí

El grup també ha remarcat la necessitat d'engegar aquest projecte al més aviat possible i que compti amb la participació activa de persones i entitats

El passat dijous 26 de setembre es va celebrar el ple d'aquest mes, on es va aprovar el Pla d'Acció i Innovació Cultural de Rubí (PAIC). Es tracta d'un document que recull les diferents polítiques i línies d'acció que durà a terme el govern fins al 2027 per fomentar la cultura al municipi. Un fet que van criticar la majoria dels grups del ple és que en aquest text no consta la reobertura del Museu de Rubí. Una crítica a la qual també s'ha sumat el grup Junts Rubí.

Més info: El ple aprova el Pla d'Acció i Innovació Cultural de Rubí fins al 2027

La reobertura del Museu és una demanda històrica del municipi i per la qual el Grup de Col·laboradors del Museu de Rubí aquest 2024, amb motiu del centenari del museu, han impulsat una recollida de signatures i un manifest.

Més info: El Grup de Col·laboradors fa una crida als rubinencs perquè donin suport a la reobertura del Museu

Actualment, a Rubí hi ha el Museu Municipal Castell, creat als anys 90 com a solució provisional, i que segons denuncia Junts, tampoc compta amb la infraestructura adequada per a una ciutat de més de 80.000 habitants i no respon a les necessitats de Rubí. "A més, es va impulsar sense un consens clar amb les institucions implicades, com la Fundació Museu-Biblioteca de Rubí i el Grup de Col·laboradors del Museu, que van quedar totalment al marge de la gestió del projecte. Aquesta manca de coordinació ha limitat el potencial d'aquest espai", detallen des del partit.

Junts també ha remarcat la necessitat d'engegar aquest projecte al més aviat possible i que compti amb la participació activa de persones i entitats. "Aquest espai, llargament esperat, no pot continuar sent un projecte ajornat indefinidament. La reobertura del Museu ha d'anar acompanyada d'un pla sòlid de conservació i difusió que permeti fer valdre la nostra història i assegurar que les accions d'avui tinguin un impacte en el futur".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.