La nova directora de l'àrea de seguretat o la connexió entre Can Rosés i Zona Nord, al ple de juliol

L'exregidora de Rubí, Marta García, serà la nova directora de l'àrea de seguretat i policia comunitària

Aquest dijous 25 se celebra el ple municipal de juliol. Entre els punts que es tractaran durant la sessió plenària destaquen el nomenament de l'exregidora de Rubí, Marta García, com a nova directora de l'àrea de seguretat i policia comunitària o l'aprovació definitiva del projecte constructiu per a la connexió entre els barris de Can Rosés i Zona nord a través de l'avinguda de l'Estatut de Rubí.

Durant el ple d'octubre del 2023 es va aprovar la creació d'una nova àrea municipal de seguretat, policia comunitària, civisme i convivència amb els vots afirmatius del PSC, les abstencions d'ERC, VR, l'AUP i ECP, i els vots en contra de VOX i PP. Així, el govern municipal ha escollit a l'exregidora Marta García per ocupar aquest lloc i durant el ple es donarà compte del seu nomenament.

Durant el mandat 2015-2019, García que va ser regidora d'Educació i responsable de l'Àrea de Serveis a les Persones. El seu nomenament serà efectiu des de l'1 de juliol i significarà un sou anual de 63.652 €.
En aquest ple també s'aprovarà definidament el projecte constructiu per a la connexió entre els barris de Can Rosés i Zona nord a través de l'avinguda de l'Estatut de Rubí que ja es va presentar i aprovar inicialment al ple d'abril.

L'actuació implica l'arranjament d'un camí de terra i un nou pas de vianants a l'avinguda de l'Estatut. Això té com a intenció de ser la primera passa cap a la pacificació total d'aquesta via, una reivindicació històrica de la ciutat que sembla que veu la llum després que estigués present al primer avanç del POUM que es va presentar al juny.

Aquesta zona de pas és d'ús habitual entre els veïns de la Zona Nord i Can Rosés, però la falta de passos alternatius propers fa que moltes persones travessin de forma temerària els tres carrils de l'avinguda de l'Estatut, provocant així un alt risc d'accident.

El ple també haurà d'aprovar les justificacions de les dotacions econòmiques dels diferents partits polítics del consistori i contractar el servei de manteniment i control de la qualitat dels espais verds, de l'arbrat i les palmeres i de les àrees de jocs infantils de la ciutat.

També es portarà al ple una modificació pressupostària per dotar de més crèdit al servei de comerç. En el seu moment es va aprovar destinar una partida 100.000 euros a aquest servei destinada a la campanya de vals de consum per les dates de Nadal, però l'Ajuntament al·lega que atès que el mes de setembre, amb la tornada a l'escola, és un moment de gran despesa per les famílies, i amb l'objectiu de promoure el consum a la ciutat i evitar la fuga comercial, és convenient l'organització d'una campanya de vals de consum també al setembre. Aquesta nova campanya, doncs, la d'organitzar el Servei de Comerç per un import de 65.000 euros.

Pel que fa a les mocions, en un principi només es presentava una de VOX per tal de "mostrar rebuig contra el repartiment de Menors Estrangers No Acompanyats (MENA's)" entre les diferents comunitats autònomes, però a hores d'ara s'està debatent si finalment la presentaran a l'espera, diuen, d'unes dades del consistori.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.