El ple aprova la creació d'una campanya de vals de consum al setembre

També s'ha aprovat definitivament el projecte de construcció d'un pas de vianants elevat a l'avinguda de l'Estatut

Aquest dijous ha tingut lloc el ple de juliol. Durant la sessió s'ha debatut una modificació pressupostària dotar de més recursos el Servei de Comerç per tal d'impulsar la campanya de vals de compra; el projecte constructiu per a la connexió entre els barris de Can Rosés i Zona nord a través de l'avinguda de l'Estatut; el lloguer d'una impressora DIN-A0 per a l'oficina del POUM o una moció de VOX per rebutjar el repartiment de Menors Estrangers No Acompanyats (MENA's) entre les diferents comunitats autònomes, entre altres.

La modificació pressupostària té la intenció de dotar de més recursos la campanya de vals de compra que impulsa cada any el Servei de Comerç. En el seu moment es va aprovar destinar una partida 100.000 euros a aquest servei destinada a la campanya de vals de consum per les dates de Nadal, però l'Ajuntament al·lega que atès que el mes de setembre, amb la tornada a l'escola, és un moment de gran despesa per les famílies, i amb l'objectiu de promoure el consum a la ciutat i evitar la fuga comercial, és convenient l'organització d'una campanya de vals de consum també al setembre. Aquesta nova campanya, doncs, significaria un cost de 65.000 euros.

Aquest punt es tracta d'uns dels compromisos que l'equip de govern va acordar amb el PP per aprovar el destí de 3 milions d'euros de romanent.

Tant el grup municipal d'ERC com l'AUP, han coincidit en la falta d'informació sobre com s'exeutrà aquesta acció. "No queda clar com es repartiran aquests vals o com funcionaran, tenint en compte que es vol fer al setembre, això s'hauria de saber", ha explicat la regidora de l'AUP Ester Gómez. Per la seva banda, Montse Soler, d'Esquerra ha posat en dubte l'impacte que realment pugui tenir aquesta campanya en benefici dels rubinencs: "La mesura dels vals va funcionar molt bé durant la pandèmia, però fer-la de manera universal és puntual i poc efectiva".

El punt ha tirat endavant amb els vots favorables de PSC, VOX, PP, VR i ECP; i les abstencions d'ERC i l'AUP.

També ha tingut llum verda el lloguer per 60 mesos d'una impressora de gran format, o plotter, per a l'oficina del POUM a un preu de 68.216,40 euros. Des de l'AUP s'han abstingut, ja que "els falta informació" per saber si aquesta impressora és realment necessària i en cas que ho sigui, si és millor comprar-la que llogar-la. ERC també s'ha abstingut i ha justificat la seva decisió per la falta d'informació per fer una valoració. ERC ha votat en contra, l'AUP i VOX s'ha abstingut i la resta han votat favorablement.

El Ple de l'Ajuntament de Rubí ha aprovat definitivament el projecte constructiu per a la connexió entre els barris de la Zona Nord i Can Rosés a través de l'avinguda de l'Estatut, el que és la construcció d'un pas de vianants elevat que ha de ser la primera passa cap a la pacificació de l'avinguda.

ERC i AUP han lamentat que propostes com més arbrat, creació de carrils bici, etc no s'hagin inclòs en el pla com ja van comentar durant l'aprovació inicial. En aquest sentit, Marina Dolset, portaveu de l'AUP ha explicat que "ens abstindrem perquè el projecte presentat és molt poc ambiciós en relació al preu que té i el que podria ser". Per la seva banda, el regidor Xavier Cots, d'ERC, ha titllat el projecte "d'oportunitat perduda".

L'única moció del ple, rebutjada

VOX ha presentat una moció on es posicionava en contra de la proposta d'acollida de menors estrangers no acompanyats del Govern espanyol i exigia, entre d'altres, mesures alternatives que prioritzessin la seguretat ciutadana, així com la implementació d'un pla de repatriació dels joves. La moció també demanava a l'Ajuntament que no emparés aquest tipus de polítiques i que no dediqués recursos públics a l'acollida dels menors.

Totes les formacions han votat en contra.

Altres tràmits

A la sessió d'aquest dijous, s'ha donat compte de diversos tràmits, com ara els controls financers i auditories als comptes anuals de les societats municipals, i l'aprovació del Programa d'inspeccions d'habitatges buits per al 2024. També s'ha donat llum verda per unanimitat a les justificacions de les aportacions realitzades a tots els grups municipals en diversos períodes.

Igualment, s'ha traslladat al Ple la recent contractació de Marta García Marín com a nova directora de l'Àrea de Seguretat, Policia Comunitària, Civisme i Convivència.

Rebuig als últims assassinats per violència masclista

L'últim ple del curs polític s'ha obert amb l'habitual minut de silenci en record de les darreres víctimes de la violència masclista a l'estat espanyol. La xifra d'aquest últim mes és especialment esfereïdora, amb un total de dotze dones assassinades a mans de les seves parelles o exparelles, i dos infants morts pel seu pare.

Per això, després del minut de silenci l'alcaldessa, Ana María Martínez, ha fet lectura de la declaració aprovada pel Ple en denúncia de les violències estructurals que pateixen les dones i el degoteig d'assassinats masclistes.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.