Podemos aposta per una reindustrialització d'Europa a través d'energies renovables

La formació, que es presenta en coalició amb Alianza Verde a les eleccions europees, també ha tornat a denunciar la situació a Palestina

Aquest dilluns, Juantxo López de Uralde, coordinador federal d'Alianza Verde i part de l'equip de campanya de les eleccions europees, on es presenten en coalició amb Podemos, ha visitat Rubí per explicar els principals punts del programa electoral pel que fa a polítiques ambientals. L'ha acompanyat el regidor de Rubí i membre del Consell Ciutadà de Podem, Andrés Medrnao, i la rubinenca i número 12 a la llista, Conchi Abellán.

Uralde ha destacat que un dels eixos bàsics del seu programa són les polítiques mediambientals perquè "Europa s'està escalfant a un ritme 3 vegades superior al de la resta del planeta". És per això que alguns dels principals objectius són aconseguir la descarbonització total el 2040 o mantenir 1,5° com a límit de l'escalfament global.

Una altra de les apostes fortes que fa la formació és una reindustrialització verda, és a dir, mantenir i fomentar la indústria, però a través d'energies renovables i garantint els drets dels treballadors. La preservació de la biodiversitat o la defensa del món rural són altres exemples del que inclouen en el seu programa. "Defensem el món rural, però no com està fent la ultradreta culpant de tot a l'agenda 2030, sinó apostant per acabar amb l'especulació, que es compleixi amb la llei de cadena alimentària o que els agricultors no estiguin treballant a pèrdues, que és el veritable problema" ha afegit Uralde.

El programa de Podemos per a les eleccions al Parlament Europeu també inclou la defensa dels drets dels animals, prohibir l'especulació dels fons voltor, la jornada laboral de 30 hores i l'avortament lliure i gratuït a tota la Unió.

Suport a Palestina i la importància del vot a Europa

Andrés Medrano ha recordat el conflicte entre Israel i Palestina i ha demanat al govern espanyol que tingui mà ferma i que talli relacions definitivament amb Israel. Conchi Abellán, per la seva banda, ha remarcat la importància de votar a les eleccions europees tot i que a vegades sembli que "ens queden molt lluny". "No hi ha moment més important que ara, on es decideix si som una Europa de la pau o una Europa de la guerra", ha finalitzat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.