Els partits valoren els resultats de les eleccions catalanes a Rubí

Tots els resultats i primeres valoracions dels partits rubinencs sobre els resultats dels comicis

El Partit dels Socialistes guanya les eleccions al Parlament de Catalunya a Rubí. Amb una participació del 53,14%, gaire bé 7 punts més que fa 3 anys (46,16%), la formació encapçalada per Salvador Illa ha aconseguit la primera posició a la nostra ciutat, seguida d'Esquerra Republicana i Vox.

Més info: El PSC guanya les eleccions a Rubí seguint la tendència de Catalunya

Més info: El PSC guanya les eleccions al Parlament de Catalunya i aconsegueix 42 escons

 

El PSC torna a situar-se primer a Rubí

Els socialistes han aconseguit la primera posició a Rubí amb el 34,45% dels vots i 10.346 electors. Han augmentat més de 5 punts respecte al 2021, quan van assolir el 29,26% del total. L'alcaldessa de la ciutat, Ana María Martínez, ha agraït a tots els rubinencs i rubinenques que han donat suport a la candidatura del seu partit. "El que esperem i desitgem és que hi pugui haver un govern que faci que Catalunya avanci", afirma Martínez. No obstant això, la màxima edil ha reconegut que el panorama no és fàcil. D'altra banda, Moisès Rodríguez, regidor rubinenc i candidat 38 a les llistes d'Illa, ha recalcat que "la ciutadania vol un canvi" i ha recalcat que els pròxims dies seran dies molt importants per al futur de Catalunya.

PSC guanya les eleccions al Parlament de Catalunya. Foto:Cedida.

PSC guanya les eleccions al Parlament de Catalunya. Foto:Cedida.

 

ERC conserva la segona posició pero baixa considerablement

Esquerra Republicana torna a ser segona força a Rubí amb el 13,29% i 3.993 vots. Respecte al 2021, la formació de Pere Aragonès ha baixat 7,33 punts, quan van aconseguir el 20,62%. Els portaveus del partit al municipi, Xavier Corbera i Montse Soler, han reconegut que els resultats no són bons i que treballaran per a valorar que ha pogut passar per una baixada tan significativa. No obstant això, han agraït als rubinencs el seu suport i continuar sent la segona formació més votada. Pel que fa als pactes postelectorals i una possible investidura a Illa, han dit que "cal estudiar bé les dades i tenir la fredor per a poder prendre les decisions correctes".

ERC, regona força a Rubí. Foto: Redacció.

ERC, regona força a Rubí. Foto: Redacció.

 

Vox es consolida com a tercera força

La formació d'Ignacio Garriga a Rubí ha tingut el 12,62% dels vots i 3.791 electors. Durant tota la nit electoral, el partit ha estat frec a frec amb ERC, encara que aquests últims han pujat a l'últim moment. Vox es consolida com a tercera força a Rubí després de fer-ho a les eleccions muncipals del 28 de maig de 2023, amb Nerea Andrés al capdavant. La portaveu al ple ha estat la candidata número 15 a les llistes per al Parlament, encara que no ha entrat com a diputada. Si es compara el resultat amb el 2021, han pujat 1,67%. 

 

El Partit Popular, el que més puja 

El PP ha aconseguit l'11,60% del total i 3.544 vots. Respecte fa tres anys, la candidatura d'Alejandro Fernández ha pujat 8,26 punts a Rubí, quan van assolir el 3,54%. El portaveu municipal i número 50 a les llistes, Juan José Giner, ha agraït el suport de la ciutadania rubinenca i ha expressat l'alegria del seu partit davant d'aquests resultats, Ha assenyalat que la pujada es deu l'absorció de l'electorat de Ciutadans i el bon fer del líder popular. A més, Giner ha contestat amb un contundent 'no' davant la pregunta de fer a Salvador Illa president de la Generalitat.

El PP aconsegueix la quarta posició. Foto: Cedida.

El PP aconsegueix la quarta posició. Foto: Cedida.

 

Junts augmenta lleugerament

La formació encapçalada per Carles Puigdemont ha pujat a Rubí, passant de l'11,13% de 2021 a l'11,51% d'aquests comicis, cosa que suposa una crescuda del 0,38%, amb 3.456 electors. El portaveu del partit a Rubí i el candidat número 68 a les llistes per al Parlament, Ivan Vila, ha valorat els resultats dient que podrien haver sigut millors, però ha fet èmfasi que a l'àmbit català han pujat i ha tornat a ser la força independentista més votada. Respecte als pactes, Vila ha volgut ser prudent i esperar el que diu la directiva de Junts.

Junts és quinta força a Rubí. Foto: Redacció.

Junts és quinta força a Rubí. Foto: Redacció.

 

Comuns Sumar baixen però mantenen la caiguda 

La llista de Jéssica Albiach ha aconseguit a Rubí el 6,32% i 1.899 vots. Pel que fa tres anys enrere, els comuns han baixat 2,43 punts, quan van assolir el 8,75%. El regidor rubinenc i número 49 a la candidatura catalana,Jordi Arnaiz,  ha afirmat que "el resultat és més que positiu, tenint en compte les circumstàncies com es presentaven" i ha fet èmfasi en el fet que seran claus per a poder formar govern i fer polítiques per a la gent treballadora. "La ciutadania de Catalunya està cansada d'aquest procés de tants anys i avui el que vol la gent és que la classe política es preocupi pels seus problemes i puguin tenir una vida més fàcil, ha dit Arnaiz.

Comuns Sumar és sexta posició. Foto: Cedida.

Comuns Sumar és sexta posició. Foto: Cedida.

 

La CUP baixa un punt i mig 

La Candidatura d'Unitat Popular a Rubí ha tret un 3,42% total dels vots amb 1.029 electors. Repecte al 2021, els cupaires han baixat un punt i mig a la ciutat, quan al seu moment van assolir gaire bé el 5%. Betlem Canízar, exregidora al ple i número 49 a les llistes encapçalades per Laia Estrada, ha dit que la caiguda a l'àmbit català pot ser deguda a la possible transferència de vot a Junts o altres formacions, i ha afirmat "cal valorar que alguna cosa no està funcionant". A més, recalca que el més preocupant és la pujada de la dreta de PP, Vox i Aliança Catalana. 

La CUP és 7ª posició. Foto: Cedida.

La CUP és 7ª posició. Foto: Cedida.

 

Irromp Aliança Catalana i desapareix Ciutadans

Aliança Catalana, la formació d'alcaldessa de Ripoll, Sílvia Orriols, ha aconseguit 615 vots a Rubí (2,04%). D'altra banda, Ciutadans cau de 7,33% al 0,99%, amb un total de 300 electors. Al Parlament ha suposat la seva desaparició. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.