Els rubinencs Andrés Medrano i Montse Soler es converteixen en vicepresidents del Consell Comarcal

L'òrgan de govern del Vallès Occidental s'ha constituït aquest dijous

El primer Ple del Consell Comarcal del Vallès Occidental del mandat 2023-2027 s'ha celebrat aquest dijous 26 de juliol. A l'acte, fet a Terrassa, s'ha aprovat l'organització del cartipàs. El govern presidit per l'alcalde de Castellar del Vallès, Ignasi Giménez, ho conformen el PSC, ERC, Junts per Catalunya, En Comú podem i Tot per Terrassa.

El cartipàs està format per 11 persones, inclòs el president, i destaca la presència de dues figures de la política de Rubí: Montse Soler (ERC) i Andrés Medrano (En Comú Podem). Soler ha sigut nomenada vicepresidenta segona i consellera de promoció de la comarca i suport a petits municipis. Per altra banda, Medrano es converteix en el vicepresident quart i conseller de transició energètica.

L'acord de govern per a la comarca ha arribat a un gran consens entre partits. Dels 11 càrrecs, el PSC se'n emporta 5: la presidència, la vicepresidència primera i conselleria d'impuls econòmic i treball en mans de Xavier Garcés; la conselleria de Serveis Socials, vulnerabilitat i ciutadania per Montse Rueda, la conselleria d'educació i esports que cau a Manuel Robles; i la d'organització i governança que està encapçalada per Javier Garcia. Esquerra Republicana, té dues conselleries: la de Montse Soler i la de Laura Oliver a emergència climàtica. Junts també ha obtingut dues: la vicepresidència tercera i conselleria d'infància, adolescència, joventut, gent gran, igualtat i salut per a Míriam Casaramona; i la d'habitatge que té com a consellera a Laura Navarro. En Comú Podem obté la de Medrano, i Tot per Terrassa lidera la vicepresidència cinquena i la conselleria de vulnerabilitat energètica i Mercavallès.

El Consell Comarcal del Vallès Occidental està format per 39 consellers i conselleres, els quals 7 rubinencs són membres: Montse Soler (ERC), Andrés Medrano (ECP), Nerea Andrés (VOX), Rafel Güeto (PSC) i Juan José Giner (PP). Com a suplents són Marta Oliva (PSC) i Juan Carlos Boronat (PP).

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.