L'empresa rubinenca Robin Hat, una de les primeres que va començar a fabricar mascaretes quan va iniciar-se la crisi del coronavirus, treballa des de fa una setmana per donar resposta a l'allau de peticions que ha rebut amb el desconfinament infantil que es porta a terme aquest mateix diumenge.
Javier Garrido, CEO de la companyia, ha explicat a l'ACN que la previsió és que les comandes d'aquesta tipologia de mascaretes siguin tres cops superiors a les dels adults. L'anunci que els nens i nenes poden sortir al carrer a partir d'avui i la manca de talles petites a les farmàcies ha disparat les alarmes entre famílies que volen que els seus fills estiguin ben protegits.
El responsable de Robin Hat firma que fa una setmana que van començar a fabricar caretes protectores per a nens, d'acord amb les especificacions que ha establert l'Associació Espanyola de Normalització (UNE)."Aquesta normativa estipula com han de ser els patrons, les talles i quina mena de material s'ha de fer servir", aclareix Garrido.
De la mateixa manera, Garrido també indica que inicialment confeccionaven les d'adult amb el coto certificat que habitualment fan servir per fabricar els barrets. Amb el pas dels dies, però, han anat testant diversos materials - un total de 150-, fins a trobar el més adient. "Finalment ens hem quedat amb un que es transpirable, hidròfob i amb capacitat de filtració de partícules del 94%", explica i garanteix que la mascareta té una durabilitat de 100 rentats.
1,5 milions de mascaretes solidàries
Des del principi de la pandèmia Robin Hat ha repartit més d'1,5 milions de mascaretes solidàries a pobles, ciutats i centres sanitaris d'arreu de Catalunya. "El 15 de març vam rebre un correu electrònic d'un client que ens demanava si en podríem fer i vam decidir acceptar la proposta", apunta Garrido.
En pocs dies la demanda es van disparar i la companyia va veure que era incapaç de fer-hi front. "Inicialment gestionaven aquestes comandes des de la nostra seu de Rubí i moltes persones es van oferir per a treballar de forma voluntària, però aviat vam veure que ens calia més ajuda", recorda. La solució va ser que cada municipi disposés del seu propi equip de voluntaris. "Nosaltres fem els patrons, tallem les teles i les fem arribar a cada localitat perquè puguin cosir-les", indica.
La iniciativa ha permès ajudar ciutadans de 140 municipis i també professionals de centres hospitalaris com l'Hospital del Mar, el Moisès Broggi, Sant Joan de Déu, el Clínic o Sant Pau. "Ara amb les caretes protectores per a nens farem exactament el mateix", afirma.
Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:
- Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
- Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
- Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 850 388 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
- Segueix les nostres xarxes socials: Facebook, Twitter i Instagram.
- Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.