Millorar l’accessibilitat dels carrers de Rubí i facilitar la vida a persones amb diferents graus de discapacitat és un dels reptes pendents de la ciutat.
En aquest sentit, l'Ajuntament de Rubí ha analitzat l’estat actual de més de 2.000 trams de carrers, la seva tipologia, pendent, amplada de pas lliure, guals de vianants i el nivell d’accessibilitat. La conclusió és que un 36,79% són inaccessibles, i un 30,73% també ho són, però són convertibles. De la resta, un 7,25% dels trams són accessibles segons l’Ordre VIV/561; un 11,24% estan adaptats segons el Codi d’accessibilitat; i un 13,99% es consideren accessibles, si no fos pel pendent excessiu que presenten.
Tots aquests nivells d'accessibilitat millorarien en cas de portar-se a terme les propostes d’intervenció que recull el Pla de mobilitat urbana sostenible en 370 trams de carrers. En cas d'executar-se aquest pla, aprovat en el 2020, no hi hauria cap tram inaccessible, a excepció d'un 24,75%, que es considerarien accessibles si no fos pel pendent excessiu.
Propostes d’actuació
En el cas de la via pública, el Pla d’accessibilitat planteja com a actuacions prioritàries ampliar la xarxa per a vianants, especialment a la zona centre, mitjançant la plataforma única; i realitzar actuacions de millora d’accessibilitat en eixos de connexió entre barris.
Pel que fa als edificis municipals, prioritza la intervenció en edificis administratius amb atenció al públic i els de major afluència en general, especialment, aquells amb pitjors condicions d’accessibilitat.
El cost estimat d’aquestes actuacions ascendeix a prop de 7 milions d’euros. Ara, l’Ajuntament haurà d’analitzar detalladament cada proposta concreta, que tenen un caràcter orientatiu.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.