L'Ajuntament engega una campanya per evitar l'estacionament a voreres i passos de vianants

La campanya 'Per a tu són dos minuts, però per a mi...' vol revertir l’hàbit d’alguns conductors d’estacionar el vehicle a les voreres i a passos de vianants

L'Ajuntament de Rubí engega la campanya 'Per a tu són dos minuts, però per a mi...' que vol revertir l’hàbit d’alguns conductors d’estacionar el vehicle a les voreres i a passos de vianants. El Reglament General de Circulació prohibeix estacionar a zones destinades al pas de vianants.

Des del consistori recorden que deixar el cotxe sobre la vorera, en un pas de vianants o en una zona habilitada per l’aparcament de persones amb una discapacitat és una acció d’incivisme. L’espai públic és un espai de convivència en el qual les voreres són per les persones i els vehicles han de circular per la calçada.

Testimonis en primera persona

La campanya visibilitzarà a través de vídeos a xarxes socials i material gràfic els testimonis de rubinencs que pateixen l’incivisme dels conductors: un rubinenc amb discapacitat visual, una persona gran, un veí que fa servir cadira de rodes i una família amb cotxet infantil.

El Lluís Cabrera, rubinenc amb discapacitat visual explica que quan es troba un cotxe a la vorera, el detecta amb el bastó i, si no hi ha espai entre el cotxe i la paret, ha de baixar a la calçada i donar la volta al vehicle guiant-se només per l’oïda i el bastó. “És un mal de cap. Vas caminant i et trobes amb entrebancs. És molt difícil. Esperem que els conductors es conscienciïn”, demana.

“Si vas amb el carro de la compra, has de baixar a la calçada. Jo tinc bona mobilitat, però penso en les persones grans que van més lentes i es poden trobar amb un cotxe”, exposa l’Encarna García, membre del Consell Consultiu de la Gent Gran de Rubí.

Els veïns que es mouen en cadires de rodes pateixen especialment les conseqüències dels vehicles estacionats a voreres o passos de vianants. Francisco Trasierra creu que “la gent no s’adona que nosaltres no volem un pas de vianants adaptat perquè ens interessi, el tenim perquè el necessitem. No és el mateix pujar i baixar voreres amb la cadira i el perill que representa”.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.