Torna, un any més, la Caminada Nocturna de Rubí, que organitza Rubí d'Arrel i el Centre Excursionista de Rubí, i que enguany recorrerà l'entorn natural de Can Serrafossà. La jornada tindrà lloc el pròxim dissabte 8 d'octubre i el punt de partida serà l'escola Ribo Rubeo. Les persones interessades hauran d'inscriure's al web del Centre Excursionista de Rubí (CER) del 20 al 29 de setembre, tenint en compte que les places normalment s'acaben esgotant en pocs dies.
Podran participar fins a 1.200 persones, que hauran de recollir els dorsals del 3 al 5 d'octubre al CRAC (carrer de Sant Joan 1), per evitar aglomeracions el mateix dia.
A més, hi haurà 5 punts d'interès i dos recorreguts diferents. Un trajecte serà més curt i un altre de més llarg, de 7 i 11 km, respectivament. De fet, els dos itineraris sortiran del mateix punt de partida i coincidiran una bona part del trajecte. Un cop més, hi haurà la tradicional botifarrada en tornar de l'excursió i, com a novetat, l'associació musical juvenil La Sònik s'encarregarà de l'animació musical a l'espai de l'escola i de la barra de bar.
Els participants podran fer el registre de sortida a l'escola a partir de les 19:30 h al Rivo Rubeo. De fet, des de l'organització es recomana que si es vol fer el recorregut llarg, la sortida sigui abans de les 20 h. Els excursionistes aniran des del centre escolar cap a la zona de Sant Genís, el torrent Fondo i Can Pi de la Serra. En aquest punt l'itinerari es bifurcarà, el recorregut curt anirà cap a la masia de Can Serrafossà i tornarà pel castell de Sant Genís. El llarg anirà fins a la serra de l'Oleguera i les restes de Can Riquer, fins a Castellbisbal i, des d'aquí, es tornarà novament fins a Sant Genís.
Els organitzadors esperen que a les 21 h hagin sortit tots els participants a fer la ruta i calculen que es trigarà unes quatre hores per fer el recorregut llarg, i al voltant d'un parell d'hores el curt.
Durant el trajecte hi haurà punts d'informació per fer una parada. A la masia de Can Pi de la Serra, per exemple, hi haurà un petit espectacle audiovisual, a càrrec de la productora La Lombarda, i a la de Can Serrafossà es representarà una sessió de microteatre. També hi haurà un punt d'interès històric a l'ermita de Sant Genís, a les runes de Can Riquer i un altre reivindicatiu, del qual es donaran més detalls pròximament, i que possiblement comptarà amb la col·laboració de la Plataforma Rubí sense Abocadors.
"Hem volgut deixar passar La Nocturna per la serra de l'Oleguera per conèixer aquest espai i prendre consciència que a Rubí no ens podem permetre més extractives ni el que ve darrere, que és un nou abocador", ha explicat Jordi Puig, president del CER, fent referència a les últimes informacions, que apunten a la projecció d’una extractiva a Can Riquer, que ocuparia una extensió de 40 hectàrees entre l’abocador de Can Carreras i el de Can Balasc.
Pel que fa al preu de les inscripcions, es manté el preu d'edicions anteriors, 6 euros els adults i 3 els menors de 14 anys. Puig ha explicat que un euro de la inscripció anirà destinat, novament, a un projecte de ciutat. Així, si es calcula que aquest any participaran 1.200 persones i l'any passat ho van fer mig miler, hi haurà 1.700 euros en total que es podran dedicar a "restaurar espais de la xarxa d'itineraris (...) i que sigui un espai que quedi dignificat".
En aquesta 15a edició es recupera la normalitat després de la pandèmia, tenint en compte que l'any passat les inscripcions es van restringir a només 500 i no hi havia punts d'interès, ni botifarrada. "Va ser una adaptació, inclús el recorregut era una mica més curt", ha recordat Rafael Bosch, membre de Rubí d'Arrel.
Botifarrada i música a càrrec de la Sònik
A banda de la botifarrada que oferiran els organitzadors a la tornada de la caminada, La Sònik també ha organitzat dues actuacions musicals a càrrec dels grups Pebrots Escalivats, que fan versions de Red Hot Chili Peppers, i la DJ Casqui, amb txaranga i música divertida, ha explicat Adrián Ursel, membre de l'associació musical juvenil.
A La Nocturna col·laboraran 120 voluntaris, a més del Centre d'Estudis Rubinencs, el CRAC, la productora La Lombarda, les masies de Can Pi de la Serra i Can Serrafossà, i l'Ajuntament de Rubí.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.