Pels nens, aquesta època és sinònim de felicitat i diversió, pels pares, suposa un trencaclosques organitzatiu que si, a més, estan separats o divorciats, pot donar lloc a tota mena de desavinences.
És clar que quan parlem de vacances, parlem de les vacances d’estiu dels nens, fixades en la sentència de divorci, bé per acord, bé per decisió del Jutge. Si aquesta sentència no és clara, i no hi ha acord, és important, preveure-ho amb antelació per tal de poder anar al Jutjat i instar una modificació de la sentència.
La comunicació amb els fills. Què passa si s’impedeix?
“Ui, ara s’està dutxant, ui ara ha marxat a donar un vol amb els seus amics”. L’obstaculització en el contacte telefònic/telemàtic entre pares i fills no és gens beneficiós pels fills. Caldrà anar en primer lloc per la via pacífica de conscienciar a l’altre que ha de permetre aquest contacte. Si això fracassa, a la via judicial.
Casals, esplais, colònies: qui decideix i qui n’assumeix el cost?
Si al juliol per exemple li toca a pare, i a aquest pare no té vacances, podrà decidir amb qui estarà el seu fill, si en un casal, en unes colònies, amb els avis. Li toca a ell decidir i no necessita el consentiment de l’altre. Ara bé, aquesta despesa, si no és una cosa que ja tenien pactada abans, l’haurà d’assumir el que decideix apuntar al seu fill en aquesta activitat.
Recorda, que el millor per tots és un acord, però no una cessió per evitar un conflicte, que a la llarga perjudicarà el menor.
Si estàs interessat/da en resoldre els conflictes amb el teu/teva ex durant les vacances dels teus fills, pots posar-te en contacte amb Serveis Juridics Vallès.