En el setembre 2019, la Sandra i el Nano, dos rubinencs de 25 i 26 anys, especialitzats en dansa urbana, van llençar-se a la piscina i van obrir l’escola de ball The Community Dance Center, al barri de Sant Jordi Parc.
“Ens encanta la dansa i el nostre objectiu era crear un espai de dansa a Rubí on la gent pugui gaudir”, explica el Nano. El nou centre va omplir de vida la zona però va arribar la pandèmia i les dificultats econòmiques van provocar el tancament del local, on es donaven classes de dansa urbana, oriental, zumba, salsa i batxata, o sexy style.
L’Enric Garcia, conegut per tothom com Nano, recorda que sis mesos després de la inauguració de l’escola, “que va ser tot un èxit”, va arribar la covid. “Primer va ser tancament total, després 50%, després que si mascaretes,...vam invertir calés per poder fer les classes amb separacions, que allò semblava un laboratori. Va ser un caos. Ens va cremar però vam seguir remuntant i vam recuperar els socis fins a tres o quatre vegades”.
Tot i això, després de passar tot un any sencer van adonar-se que el local no era viable econòmicament. “Els impostos segueixen pujant i les ajudes han sigut mínimes. Al final vam decidir tancar”.
Però la llavor del projecte Community Dance ja estava sembrat i hi ha havia molts alumnes que es negaven a donar-ho per perdut. I aquí és on entra en escena la Imma Tamame, una sabadellenca que viu a Rubí des de fa una vintena d’anys i que ha estat molt implicada amb el teixit associatiu de la ciutat.
Sala de ball de la nova associació Community Dance. FOTO: NHS
Després que s’anunciés el seu tancament, la Imma, que era alumna de l’escola va pensar que “això no podia quedar així” i entenia que calia donar suport a “persones tan joves, emprenedores, que munten un negoci i el tiren endavant”.
Per aquest motiu, juntament amb altres alumnes, va proposar al Nano i la Sandra Torres obrir de nou com associació sense ànim de lucre de ball esportiu, tot conservant el nom de Community Dance. “Nosaltres portàvem molts anys ballant i el que hem aprés amb ells no ho hem aprés en tots aquests anys. Et treuen de dins una cosa que ni tan sols saps que tens. I a més rius i t’ho passes bé, això no podia quedar aquí”.
La Imma, presidenta de la nova associació, insisteix que formar part de la junta directiva “dona molt feina” però és una tasca totalment voluntària, i gràcies a aquest tipus d’estructura se sustenten molts altres clubs esportius amateurs. “Som la primera associació de ball esportiu de Rubí. La intenció és fer-nos grans”.
L'associació Community Dance disposa d'una sala de ball al carrer Dublín 10 de Rubí. FOTO: NHS
“Invertim tots per ballar aquí, que és l’objectiu final. Tenim un espai més petit però funcional i estem els que volem estar”, afegeix el Nano. Dels 300 alumnes que tenien en l’antic local de Sant Jordi Parc han passat, en només un mes i mig, a ser prop d’un centenar d’associats. Des de l’octubre disposen d’una sala on ballar, al carrer Dublín 10, i estan convençuts que això és l’inici d’un nou començament.
Així doncs, la combinació d’una nova junta directiva “a l’ombra”, tal com ho defineix la presidenta de l’associació, i “l’ànima” del Nano i la Sandra, ha estat possible que el projecte Community Dance continuï amb la seva tasca.
A més, tant el Nano com la Imma destaquen que l’associació ja compte amb cinc grups de competició professional de dansa urbana, de diferents edats, que participen en festivals nacionals. “Tota aquesta gent ha passat per un càsting abans d’estar en el grup”, aclareix el Nano, qui explica que després de la selecció els grups ja estan funcionant i preparen els muntatges de les competicions que començaran al maig.
Hi ha categories de nens, joves i també adults, com el grup ¡Vaya cuadro!, integrat per persones d’entre 40 i quasi 60 anys, que combinen les seves feines habituals amb l’afició per ballar i competir.
La nova associació, que actualment imparteix classes de dansa urbana, està oberta a tothom. Tot i que no disposen d’un servei de recepció, les persones interessades en obtenir més informació i preus poden consultar Facebook i Instagram (@thecommunitydancecenter) o enviar un whastapp al telèfon 605 891 106, al qual es contesta a partir de les 17 h.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.