El Govern valorarà si es pot aixecar l’emergència per sequera al Ter-Llobregat

Les conques internes superen el 20% per primera vegada en mesos

Després de la pluja de rècord del passat 29 d'abril, el Govern ha obert la porta a la possibilitat d'aixecar l'emergència per sequera al sistema del Ter-Llobregat, del qual forma part Rubí. Això permetria flexibilitzar algunes de les restriccions d'aigua actuals, com la quantitat d'aigua que surt de les aixetes. 

D'aquesta manera, la Generalitat valorarà la situació dels embassaments i decidirà si pot aixecar l’emergència per sequera al sistema del Ter-Llobregat. El conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, ha explicat que esperaran uns dies perquè entri l’aigua de les pluges i de les neus als embassaments. En la reunió de la comissió interdepartamental de la sequera prevista per a la setmana que ve també volen analitzar els consums que s’esperen durant l’estiu. Mascort ha advertit que volen treballar amb escenaris a mitjà termini i estar segurs que, si aixequen l’emergència i les restriccions que implica, no hauran de fer marxa enrere al cap de pocs dies.

Petita recuperació dels embassaments

Després de les pluges dels últims dies, el sistema d'embassaments Ter-Llobregat, del qual s'abasteixen 6 milions de persones, ha millorat lleugerament. Les conques internes superen el 20% per primera vegada, després de mesos sense arribar al llindar. 

El Govern ha obert la porta aquest dijous a aixecar l’emergència per sequera en aquesta àrea, que va decretar fa tres mesos. Segons l'últim balanç de l'Agència Catalana de l'Aigua, amb dades agregades de dimecres 1 de maig, els pantans del sistema Ter-Llobregat se situen al 22,2% de la seva capacitat (136,16 hm3).

No obstant això, Mascort ha volgut ser caut. “El que no farem segur és aixecar l’emergència per, al cap de 15 dies, tornar-hi a entrar. Hem de valorar els consums de tot l’estiu, les necessitats dels regants de cadascuna de les unitats. Hem de ser capaços de presentar escenaris a mig termini”, ha afirmat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.