El passat 3 d’octubre, Xavier Martínez, diplomat en Treball Social i màster en Gerontologia Social, va donar el tret de sortida al cicle de conferències i seminaris de l’Aula d’Extensió Universitària de Rubí.
La seva conferència, ‘Dimensió de la pobresa i processos d’inclusió’ va aclarir termes com el concepte de pobresa, sovint emprat de manera poc precisa per les institucions polítiques, les entitats socials, els mitjans de comunicació i la població en general.
Martínez va fer un repàs de la crisi i el seu impacte a Catalunya així com la seva evolució fins a dia d’avui. També va oferir dades sobre el llindar de la pobresa, anunciant que, per primera vegada, “més de la meitat de catalans (el 52’7%) manifesten molta o una certa dificultat per arribar a final de mes”.
Per edats, els nens menors de 16 anys continuen sent el col·lectiu que més pateix la pobresa, tot i que on més creix és entre les persones de més de 65 anys, sobretot dones. “Perquè la pobresa té cara de dona”, i una de cada quatre àvies és pobra.
Pobresa, habitatge i immigració
L’Aula d’Extensió Universitària de Rubí (AEUR) ha reprès aquest mes d’octubre els cicles de noves activitats i seminaris enfocats en la problemàtica actual de la nostra societat: pobresa, habitatge i immigració.
El passat 26 de setembre, la reconeguda directora i productora Isona Passola, va ser l’encarregada de realitzar l’acte inaugural del nou curs 2019-2010 a l’Ateneu de Rubí. L’ocasió també va servir perquè la directora de pel·lícules com ‘Pa negre’ o ‘Incerta glòria’, reflexionés sobre la situació actual del cinema en català.