Un grup de rubinencs procedents de diversos àmbits tècnics ha creat el nou col·lectiu: “La Riera que volem”. El seu objectiu és posar sobre la taula el futur de la riera "amb una clara aposta per la millora ambiental i social d’aquest eix, així com una comprensió més racional i integradora del planejament de la ciutat".
La nova plataforma plantejarà propostes tècniques dissenyades per apropar la riera de Rubí a la ciutadania. "Algunes d’aquestes actuacions podrien anar lligades al futur POUM, però d’altres es poden dur a terme en paral·lel a la redacció i aprovació del nou document, que encara trigarà cinc o sis anys en ser una realitat", expliquen a través d'un comunicat.
Segons expliquen des del nou col·lectiu, la riera de Rubí és actualment "una barrera divisòria de la ciutat i un espai de mala qualitat ambiental, urbanística i paisatgística. Des de fa dècades, el municipi hi ha viscut d’esquenes i no ha sabut treure’n partit". Conscients d’aquesta situació, un grup de rubinencs dels àmbits de la geografia, l’enginyeria de camins, l’arquitectura, el medi ambient, l’antropologia i la salut, volen generar "un debat tècnic i rigorós" que plantegi el futur de la riera amb diverses propostes de millora del curs fluvial i el seu entorn.
El grup de rubinencs que integren “La Riera que volem” considera que la riera actualment és un espai perdut del centre, amb un ús ciutadà gairebé residual. "La carretera C-1413a, així com diversos factors ecològics i urbanístics, han dificultat que es generin nuclis d’interès, de trobada, d’esbarjo o de promoció de la salut al llarg d’aquest eix fluvial. La reconversió del parc de l’Escardívol en un gran aparcament és un dels exemples més paradigmàtics de la victòria del vehicle enfront l’ús ciutadà de la zona", manifesten.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.