L’Institut Català del Sòl (Incasòl), propietari dels terrenys del camp de golf abandonat de Can Sant Joan, ha fet arribar a l’Ajuntament de Rubí i Sant Cugat una proposta de conveni per "renaturalitzar la major part de la finca", cedir l'ús als consistoris en la part que correspon a cada terme municipal, i fer-la accessible a la ciutadania.
El projecte servirà per augmentar la zona verda i afavorir la biodiversitat, però també per a millorar l'habitabilitat de les dues ciutats a través d'un nou parc, "minimitzant els costos de manteniment i conservació".
La redacció i l’execució del projecte es farà amb la col·laboració dels tècnics municipals dels ajuntaments de Sant Cugat i de Rubí, amb la finalitat d’aconseguir un document consensuat. Així mateix, es considera convenient obtenir el suport i la implicació de les entitats ciutadanes amb presència al territori.
Precisament, la Plataforma Reconvertim el Camp de Golf ha demanat reiteradament participar en les reunions entre l'Incasòl i els ajuntaments dels dos municipis, i formar part del projecte, tenint en compte que l'entitat ja va presentar una primera proposta per crear un gran parc interurbà.
De fet, poc després que el vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, fes l'anunci que la Generalitat "alliberaria" 60 hectàrees de l'antic camp de golf per crear un pulmó verd entre Rubí i Sant Cugat, la plataforma va mostrar la seva preocupació per l'ús que se li donaria a les 20 restants, tenint en compte que els terrenys ocupen 800.000 metres quadrats en total. D'aquests, 570.000 pertanyen al terme municipal de Sant Cugat i 230.000 al de Rubí.
D'altra banda, i davant d'aquest nou pas de l'Incasòl, l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha declarat que es manté la voluntat del seu govern perquè el camp de golf "sigui un espai que es retorni a la ciutat" i ha refermat també el compromís municipal perquè "l'espai no torni a ser un golf pròpiament dit".
Ingla també ha explicat que han rebut un primer esborrany de conveni del qual "hauran d'anar aclarint diferents termes" però ha dit que fan front a la signatura del conveni amb "optimisme".
En el cas de Rubí, el regidor de Planejament Urbà, Rafael Güeto, es referia a tot aquest assumpte en el darrer ple municipal del mes de maig, quan explicava que s'havien mantingut diverses reunions amb l’Incasòl i feia una valoració global positiva. "Ara bé, hi ha dues coses importants, ens falta concreció sobre la proposta i hi ha una tercer agent, que és l'Ajuntament de Sant Cugat".
En aquest sentit, el regidor recordava que el municipi veí és qui concentra la major part dels terrenys i el que hauria de fer les modificacions urbanístiques pertinents perquè es produïs un canvi en aquesta zona.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.