‘Sortim al carrer’ és el lema que ha triat Rubí per commemorar el Dia Internacional de les Dones. Aquesta tria és una crida a prendre els carrers i convertir-los en àmbit de denúncia i de celebració del feminisme i sota aquesta premissa s’han organitzat les activitats al voltant d’aquest 8M.
L’acte central del conjunt d’activitats és la lectura del manifest, que tindrà lloc dissabte 8 març a la plaça del Celler a partir de les 12 h. Enguany, doncs, aquest acte coincideix amb la jornada internacional amb la voluntat de facilitar l’assistència a la cita.
També el mateix dissabte, tindrà lloc l'activitat 'Espai Efímer Literari: Empodera't amb un llibre' a la Biblioteca Mestre Martí Tauler, a les 11h. Es tracta d'un espai dinamitzador que vol fomentar la literatura i la imaginació.
La programació del 8M té la intenció de ser una programació transversal i inclusiva que compta amb la complicitat de la xarxa feminista de Rubí i inclou les propostes de diferents entitats de la ciutat.
La programació inclou la posada en marxa de la Taula de participació de dones de Rubí. Es tracta d’un espai de reflexió on dones referents de la ciutat tractaran els reptes locals i globals que cal encarar per avançar capa la igualtat real i efectiva. A més, també hi ha concerts, xerrades i tallers, tot en una programació d'activitats que s'allargarà fins al 28 de març.
Sortim al carrer, un cartell de la il·lustradora Yasmina Capó Reverdin
La il·lustració del 8M d’aquest any recull la idea de prendre els carrers com a àmbit de denúncia i espai de celebració del feminisme. És de la rubinenca Yasmina Capó Reverdin, que ha dibuixat dones grans, joves, embarassades, amb nadons, soles, amb discapacitat i de diferents orígens i cultures. En primer pla, tres dones sostenen un cartell: el feminisme és per a tothom. Perquè el feminisme, entès com el que és, la reivindicació de la igualtat real i efectiva entre homes i dones, interpel·la tothom.
La il·lustració d’aquest any, però, inclou fins a cinc cartells més, que recullen lemes feministes. «Juntes és molt millor», «Deixeu les nenes ser», «Ens volem lliures» i «El meu cos, la meva decisió» són molt més que frases de l’argumentari feminista: recullen la ràbia, la sororitat, la reivindicació i la lluita de generacions de dones que han sortit al carrer a defensar els nostres drets.
I encara una frase més: «Que la vergonya canviï de bàndol», en homenatge a la dignitat de Gisèle Pelicot.

Cartell dia internacional de les dones 2025
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.