Entre el 7 i l'11 de març, Rubí ha recollit 18 camions de material per Ucraïna dels dos punts de distribució de l'Ajuntament habilitats a Rubí Forma i al mateix edifici municipal. El material s'ha triat i classificat gràcies a una vintena de persones voluntàries inscrites a la borsa de la xarxa de voluntariat de Rubí que han preparat les donacions per al seu enviament a Ucraïna.
Aquesta setmana, un camió, gentilesa de l'empresa local Sircat, ha traslladat tot el material recollit fins al magatzem de la Zona de Franca que ha habilitat el Consolat General d'Ucraïna a Barcelona.
En total, les aportacions dels rubinencs i rubinenques han omplert 12 palets industrials amb articles d'alimentació, alimentació per nadons, medicaments, material sanitari, mantes, articles d'higiene personal i de primera necessitat, entre d'altres.
Ara, el personal del Consolat General d'Ucraïna a Barcelona coordinarà l'enviament a territori ucraïnès. Les donacions de roba les ha recollit la Fundació Solidança d'Economia Social i Solidària, que gestiona la recollida de roba per a les persones refugiades ucraïneses.
Fins al moment, el servei d'Acollida i el Punt d'Informació i Orientació (PiO) ha atès a 24 persones adultes d'origen ucraïnès que han arribat a la ciutat i 18 menors.
"Agraïm molt a tothom les donacions de material i, de manera especial, agraïm a les persones voluntàries que ens han ofert el seu temps i la seva dedicació. Rubí ha demostrat de nou que és una ciutat solidària", ha dit l'alcaldessa, Ana María Martínez.
Seguint les recomanacions de les organitzacions humanitàries, a partir d'ara es demana que les donacions siguin econòmiques i no materials. Per aquest motiu, es tanquen els punts de recollida de material.
Jornada No a la guerra, construïm la pau
Rubí Solidari, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Rubí, ha organitzat la jornada No a la guerra, construïm la pau que tindrà lloc a l'auditori de la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler el 31 de març de 17.30 a 21 h.
La jornada oferirà quatre ponències: Perquè s'ha arribat a la guerra, a càrrec de Pere Ortega, president honorari del Centre d'Estudis per la Pau J.M. Delàs; Els mitjans de comunicació en aquest conflicte amb Sònia Herrera, Doctora en Comunicació Audiovisual especialitzada en periodisme de pau i educomunicació i Mirada pacifista de les guerres, a càrrec de Tica Font, fundadora i col·laboradora del Centre d'Estudis per la Pau J.M. Delàs. Finalment, Pere Brunet, doctor, catedràtic i divulgador científic en l'àmbit de la pau clourà la jornada amb la ponència Ucraïna: armes, negoci i reptes.
La proposta té per objectiu fomentar la cultura de la pau en oposició al discurs bèl·lic i és uns dels compromisos adquirits en el marc de l'últim Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.