Rubí reflexiona sobre l'habitatge des de diversos punts de vista en el Dia Mundial de l'Hàbitat

Diverses entitats i serveis municipals han protagonitzat les taules rodones, paradetes informatives i una exposició

La jornada Parlem d'habitatge!, organitzada per l'Ajuntament de Rubí amb motiu del Dia Mundial de l'Hàbitat, ha reunit desenes de ciutadans per reflexionar al voltant d'aquesta qüestió i compartir diverses experiències i punts de vista. L'activitat ha consistit en diverses taules rodones, paradetes informatives i l'exposició Viuen al carrer perquè volen?

Jordi Arnaiz, regidor d'Habitatge, ha estat l'encarregat d'obrir la jornada FOTO: Marta Casas

Jordi Arnaiz, regidor d'Habitatge, ha estat l'encarregat d'obrir la jornada FOTO: Marta Casas

 

Jordi Arnaiz, regidor d'Habitatge, ha estat l'encarregat d'encetar la jornada tot explicant el que ofereix el Servei d'Habitatge i la societat Proursa: la Borsa de Mediació per al Lloguer Social, la inspecció de pisos buits, assessorament en diversos àmbits o protecció als col·lectius en risc d'exclusió, entre d'altres. Respecte a l'habitatge protegit, Arnaiz ha recordat la necessitat d'inscriure's i renovar la inscripció al Registre de Sol·licitants d'Habitatge de Protecció Oficial per poder optar a qualsevol promoció, com ara la que ja està en curs, de 24 pisos al carrer Marconi. 

Més info: Obert el procés d'adjudicació dels pisos de protecció oficial del carrer de Marconi

El regidor també ha fet referència a les dificultats amb què es poden trobar les persones i el mateix Servei a causa dels diversos canvis normatius, i a la recent problemàtica dels pisos turístics, que a Rubí s'estan començant a sancionar perquè molts no tenen llicència però, en canvi, s'ofereixen a diversos portals.

Tot seguit, les entitats convidades a la jornada han exposat les diverses mirades sobre l'habitatge: el Servei d'Atenció a la Discapacitat de l'Ajuntament i l'entitat PRODIS han presentat el nou Servei d'Acompanyament a la Vida Independent, que vol facilitar l'autonomia i la integració social de les persones amb discapacitat intel·lectual; i Refugees Welcome ha parlat del projecte Cultura de benvinguda, a través del qual una persona refugiada comparteix pis amb una autòctona per facilitar que es creïn vincles amb la comunitat local. Durant la jornada també s'ha mostrat un dels tallers per a l'estalvi d'energia del servei Rubí Brilla i Proursa ha presentat l'Oficina de Rehabilitació Energètica, que ofereix assessorament per millorar l'eficiència dels habitatges i les subvencions a les quals poden optar els propietaris.

Un dels tallers per estalviar en la factura elèctrica del servei Rubí Brilla FOTO: Marta Casas

Un dels tallers per estalviar en la factura elèctrica del servei Rubí Brilla FOTO: Marta Casas

 

Al llarg de la tarda, les entitats i serveis participants - Habitatge, Rubí Brilla, l'Oficina d'Atenció a la Diversitat Funcional, PRODIS, Refugees Welcome i la Comissió Catalana d'Ajut al Refugi - han instal·lat paradetes informatives, i els assistents han pogut gaudir d'un got de xocolata després de respondre una enquesta sobre el coneixement dels serveis que ofereix l'Ajuntament en matèria d'habitatge i les actuacions que s'haurien de prioritzar des del municipi en aquest àmbit. La Fundació Arrels ha instal·lat una exposició per desfer els estereotips negatius que envolten les persones sense llar.

Paradetes informatives de les entitats FOTO: Marta Casas

Paradetes informatives de les entitats FOTO: Marta Casas

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.